Μελίνα Cafe

Μελίνα
Στην πιο γραφική περιοχή της πρωτεύουσας, τη λεγόμενη ιστορική Πλάκα, βρίσκεται το καφέ «Μελίνα». Κρατάει στη μνήμη μας με την παρουσία του, την προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη και το μότο του που είναι «Ποτέ την Κυριακή…», εδώ γίνεται πράξη!

Στο καφέ Μελίνα έχουμε να κάνουμε με ένα μουσικό bistro τις βραδιές και ένα κλασσικό καφενείο τα πρωινά, με λίγα λόγια ένα πολυμορφικό μαγαζί, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το φώς και τη λάμψη της τελευταίας Ελληνίδας Θεάς. Το καφέ είναι διακοσμημένο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα παιδικά χρόνια της Μελίνας έως τις τελευταίες της στιγμές. Δεν θα έλειπαν φυσικά στιγμές απαθανατισμένες με τον φίλο Μάνο Χατζιδάκι και με τον αγαπημένο της σύντροφο Ζύλ Ντασέν, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής του συγκεκριμένου χώρου. Επίσης πολλά αγαλματίδια, παλιές λάμπες πετρελαίου και μεγάλοι καθρέφτες δίνουν μια ανάμνηση από την παλιά Αθήνα. Το καφέ είναι σημείο αναφοράς για κάθε τουρίστα που επισκέπτεται τα στενάκια της Πλάκας. Επίσης προσφέρεται και φαγητό (το οποίο δεν έχω ποτέ δοκιμάσει, οπότε δεν μπορώ να κρίνω). Το στέκι της Μελίνας είναι τόπος για χαλαρό μεσημεριανό διπλό ελληνικό, μια ηλιόλουστη μέρα της Άνοιξης ή ένα σούρουπο του Οκτώβρη.

Μελίνα, το στέκι που επισκέπτομαι όταν θέλω να σκεφτώ τα σοβαρά θέματα της ζωής, που με απασχολούν και να κάνω τα απαραίτητα σχέδια, γιατί όνειρα δεν τα λες. Πάντως πρόγραμμα δεν είναι σίγουρα η σωστή λέξη, διότι όταν κάνουμε πρόγραμμα ο Θεός (αν υπάρχει κάπου εκεί) βάζει τα γέλια. Δυστυχώς ο ήχος από τα χαχανητά Του, συχνά φτάνει ως τα αυτιά μου!

Τι μου άρεσε:
1) Οι φώτο της Μερκούρη, είχε φωτογένεια και λαμπερό χαμόγελο.
2) Η διακόσμηση, φυσικά!

Τι δεν μου άρεσε:
1) Οι τιμές του καταστήματος είναι αρκετά τραβηγμένες (προς τα πάνω)
2) Θα το πώ…Απαράδεκτες τουαλέτες, καλή η κουλτούρα και ο πολιτισμός αλλά ας πληρούμε και τα βασικά!

Πληροφορίες:
Λυσίου 22,
Πλάκα
210-3246501

Πολλά προβληματισμένα φιλιά,
jane

5 Comments

  1. dora

    Σε έπιασε βλέπω η κατάθλιψη του Σεπτεμβρίου…

  2. Edwenwill

    Πωπωω…!!!!

    Τι μου θυμισες τωρα… Ξερεις ποσα χρονια εχω να πάω εκει??

    Ηταν ενα απο τα πολυαγαπημένα μου στέκια παλιοτερα.. Αγαπημένη μου φάση εκει? Ζεστο καφεδάκι, βροχούλα εξω και συλλογισμοί τρελοι… Τελικα αυτο το μαγαζακι προκαλει , (με έναν άγνωστο τροπο), την σκεψη..

    Ευχαριστω για τις καλές αναμνήσεις once again….

  3. Pingback: Tourist Guide | Βόλτες στην πρωτεύουσα

  4. Pingback: Πλάκα : Η όμορφη πλευρά της πόλης | Βόλτες στην πρωτεύουσα

  5. Pingback: Οκτώβρης στην Αθήνα | Βόλτες στην πρωτεύουσα

Αφήστε μια απάντηση