Avenue

Κυριακή, Νοέμβρης και πολύ βροχή…το χειρότερο μου. Τους Νοέμβρηδες τους μισώ για πολλούς και διάφορους λόγους (που δε θα αποκαλύψω), τις Κυριακές γιατί πάντα αρχίζει μια νέα εβδομάδα (η Τσαγκαροδευτέρα δεν παλεύεται) και τη βροχή γιατί με εμποδίζει να βολτάρω όπως και όπου θέλω.

Με πονάει όλο μου το σώμα, χωρίς να έχω πρόβλημα υγείας (πάλι καλά έχω φίλες/φίλους φυσικοθεραπευτές), τα μαλλιά μου χάνουν τον όγκο τους από την υγρασία και ο Νοέμβρης για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ο μήνας των απωλειών! Επιμένω βέβαια στο μαύρο να βλέπω χρώμα και ας μην υπάρχει τις περισσότερες φορές. Όπως επίσης σταμάτησα να λέω βαριέμαι (άσε που δε με παίρνει κιόλας), αποφάσισα να ελαττώσω το κάπνισμα (πιστεύω να μην είναι της στιγμής) και να επισκέπτομαι όσο μπορώ πιο συχνά το μικρό ζουζούνι (τον ανιψιό μου, 65 πόντοι και 7.700kg, είναι αρκετά για δυο μηνών παιδί…anyway).

Με βάση τα παραπάνω διάλεξα ένα ήσυχο μέρος (for me) για καφέ με μια φίλη, για να πιούμε το καφεδάκι μας, που τα τελευταία πρωινά έχουμε πατήσει pause στην αγαπημένη μας συνήθεια. Νέα εβδομάδας, σπάσιμο νεύρων λόγω δουλειάς, νέες αφίξεις στα προσωπικά και σχέδια για το μέλλον (που μένουν πάντα σχέδια).

Avenue στην Κηφισίας (δίπλα στη Helexpo), στον δεύτερο όροφο βρίσκεται το Palmie Bistro, όπου απολαύσαμε μια ζεστή σοκολάτα, καθισμένες σε άνετες πολυθρόνες με καταπληκτικά χρώματα (μωβ και πράσινο…αγαπημένος συνδυασμός), με θέα τα βιαστικά φωτάκια των αυτοκινήτων και στολισμένα καταστήματα εν όψη Χριστουγέννων. Εμπορικό κέντρο με ησυχία τα μεσημέρια των εργάσιμων ημερών, λίγα καταστήματα και καλά, απέχει από το πολυσυζητημένο mall και σωστά πράττει. Αγαπημένος μου προορισμός εκεί τα S.Oliver, Η&M, Nine West (αλλά μόνο για οφθαλμόλουτρα), benetton (ακόμα και για εσώρουχα), ερα bijoux και τα jumbo για το μικρό μας μπόμπιρα. Γενικά δεν είμαι φίλος των μεγάλων καταστημάτων άλλα το avenue βολεύει αρκετά (κοντά στη δουλειά και σε σημείο με συχνή συγκοινωνία).

Σημείωση
Στις αρχές του μήνα, 1 Δεκέμβρη, ένα συγκρότημα του βορρά έρχεται στην πρωτεύουσα για μια και μοναδική παράσταση. Θα μας ταξιδέψει με έντεχνους και ροκ ήχους στη μουσική σκηνή Αυλαία, στο Βοτανικό (Κων/πόλεως 150 & Αγ. Όρους 15). Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Γιάννης Μήτσης και η Λίνα Σωπιάδου τα μέλη του σχήματος…Καλή ακρόαση!

Υ.Γ. Οι βόλτες θα γίνονται με μέτρο και αβίαστα θα προσπαθήσουν να είναι κοντά σας μια φορά την εβδομάδα (χωρίς δεσμεύσεις).
«Κλειστό λόγω…πολλών και διαφόρων ανατροπών!»

Χαιρετισμούς (σε όσους έλειψα),
jane

7 Comments

  1. φυσικα και μας ελειψες! οσο για τον ανιψιο τον ειδα σε φωτογραφια (στο βιβλιαριο υγειας) αν και μου ειπε η μαμα του οτι τον αδικει καπως εχει κατι μαγουλακια…!
    πολυ γαλα ρε jane δυο δυο τα κουτια.. πολλα φιλια

  2. εννοείται πως μας έλειψες!! Δεν την είχα σκεφτεί αυτή την εναλλακτική!! Άσε που έχει και το σούπερ μάρκετ μέσα (γιατί χωρίς μπλουζάκι μένεις, χωρίς φρέσκο γάλα δεν πρέπει να μένεις ποτέ χιχιχι). Φιλιάααααα

  3. amelie

    Exw kathisei ki egw s’autes tis anetes, mwv kai prasines poluthrones kai ws fan tou sunduasmou..ksetrelathika..lol To Avenue pandws prepei na pw oti einai mia kali kai voliki lusi gia na kanei kaneis ta pswnia tou (kathe eidous) kai meta xalara me pareoula gia kafedaki kai kous-kous…Apla sunduazei polla (twra kai xrwmata 😉 ) xxx

  4. jerry

    έχω φροντίσει εγω να κλείνει ευχάριστα ο Νοέμβρης μικρή μου..

  5. dora

    Δεν έχει τύχει να πάω στο Avenue , αλλά μπορώ να σου πω ότι τα καλύτερα Palmie Bistrot κατά τη γνώμη μου είναι στη Βούλα με θέα θάλασσα…Τουλάχιστον έχεις μαζέψει όλες τις αναποδιές Νοέμβρη, οργανωμένη σε βρίσκω, και έχεις τους άλλους μήνες για ηρεμία και αποθεραπεία…Έλα έρχονται Χριστούγεννα και θα λέμε μυστικά για την πετυχημένη γαλοπούλα πάλι..

  6. Από τα καλύτερα κείμενα σου που έχω διαβάσει, αν και όχι γραμμένο κάτω από τις καλύτρες συνθήκες. Ελπίζω να καταφέρεις τελικά να πας στην Αυλαία τη Δευτέρα και να τους λατρέψεις όσο κι τους λατρεύω εγώ. Φιλικούς χαιρετσμούς από τη Σαλονίκη.

  7. @ country_girl
    Είδες τη παιδιά βγάζει το σόι μας; όλα είναι θέμα γονιδίων! 😉

    @ laxanaki
    Και μένα μου λέιψατε! Προσπαθώ να επανέλθω «δημήτριος».

    @amelie
    Μαζί πότε θα πάμε;

    @jerry
    Να τα εκατοστήσεις!!! όπως πάντα κάνεις τη διαφορά στο Νοέμβρη.

    @dora
    Έχουμε πει:
    το μυστικό στη γαλοπούλα για να καλοψηθεί είναι η επάλειψη με μείγμα μουστάρδας και κρασιού! Άντε και καλή επιτυχία.

    @Darkly Noon
    Όταν φορτίζομαι συναισθηματικά προκαλώ εντυπώσεις, είναι η αλήθεια. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
    Θα προσπαθήσω να βρεθώ στην Αυλαία απόψε!

Αφήστε μια απάντηση