Batman

Περίπου εδώ και 20 χρόνια, ένα στέκι που κρατάει τις πόρτες ανοιχτές μέχρι την πρώτη ηλιαχτίδα της ημέρας, βρίσκεται στο Νέο Κόσμο και ονομάζεται Batman. Ξενυχτάει, σαν τη νυχτερίδα, με τη Μιμίκα πίσω από την μπάρα (η πιο καθαρή & εμπλουτισμένη κάβα της πόλης) και τον Γιώργο στα βυνίλια με επιτυχίες του ’60, την προσωπική του συλλογή με τα 25άρια της Μοσχολιού και του Καζατζίδη.

batman

Στέκι, μια σταλιά, όπου συχνάζουν μουσικοί μετά τις live βραδιές, 50άρηδες που αγαπούν τη νύχτα στην πόλη, νεαροί που αγαπούν τις ψαγμένες ετικέτες στο ουίσκυ τους και γυναικοπαρέες που ξεπερνούν παλιούς έρωτες υπό τους ήχους του Άκη Πάνου. Στους τοίχους θα δεις φωτογραφίες και σκίτσα του Τσιτσάνη, του Ζαμπέτα, του Βαμβακάρη, του Ψαραντώνη και όλων εκείνων που άφησαν εποχή στο ελληνικό τραγούδι.

Μετά τις 2 το πρωί, το μαγαζί ασφυκτιά. Εδώ θα βρεις τα παρακάτω:
1)Τον Σωκράτη Μάλαμα με τους μουσικούς του
2)Μπύρα Paulaner
3)Ποικιλόμορφο κόσμο. Κουστουμάτοι των 50 ετών, 20άρηδες με ράστα, 40άρες με αγάπη στο παλίο λαικό τραγούδι, φοιτητές που έχουν βαρεθεί τα δήθεν στέκια της πόλης.
4) Σε στύλ παρέας, κλίμα αυθορμιτισμού και θαμώνες που είναι δεκτικοί σε νέες γνωριμίες, θα τραγουδίσεις σουξέ και επιτυχίες μιας άλλης εποχής.

Πληροφορίες
Βρεσθένη (κάθετη στη Φραντζή)
Νέος Κόσμος

Της νύχτας οι αμαρτωλοί & της αυγής οι μόνοι
θέλουν βαρύ ζειμπέκικο και νευρικό τιμόνι

Πίνουμε-τραγουδάμε-θυμόμαστε,
Jane

17 Comments

  1. Vanessa

    Πήγες επιτέλους;;!!!Μη μου πεις….έμεινες άφωνη;;Κατά τη γνώμη μου απο τα καλύτερα cult μαγαζιά για να διασκεδάσεις τις μεγάλες, πολύ μεγάλες ώρες με μικρή παρέα, καθώς δε χωράνε και πολλοί, και για όλες τις διαθέσεις. …Ιδίως αν θές να μερακλώσεις! Άντε και καλά ξενύχτια!

  2. Αφού ξέθαψες και το Μπάτμαν, τι άλλο να σου πω. Εύγε! Και εις ανώτερα 🙂

  3. To έχω επισκεφθεί ήδη 2 φορές και μου άρεσε, πάρα πολύ! Είναι για γυναικοπαρέα αυτό το στέκι, δεν νομίζεις;

  4. Είδες τι σου κάνουν οι παρέες με μουσικούς;;;

  5. babis

    den xerw ti akribws einai ayto alla frontise eite na me pas eite na me kathodigiseis tin epomeni fora poy tha brethoume fili moy jane…xaxa moy kentrises to endiaferwn k tha ithela poly na paw…kalo vrady keep on walking….

  6. Θα σε καθοδηγήσω, πολύ ευχαρίστως. Εννοείται πώς θα πάμε!

    Και το παραπάνω είναι δέσμευση, όπως έλεγε και κάποιος 😉

  7. babis

    ok xerw oti oi desmeseis sas pragmatopoioyntai…xaxa

  8. ~Cult…rules!!!

    ~Στέκι του Σωκράτη το Batman και ο «φελλός» λίγο πιο κάτω.

    ~Τα τελευταία χρονια το έχουν διαφημίσει κ έχει χάσει λίγο από την παλιά του «αίγλη» (δηλαδή βλέπεις κ ανθρώπους που το επισκέπτονται μόνο εξαιτίας της περιέργειας ή του hypster).
    Παρόλα αυτά στα 20 χρόνια ζωής του οι ντόπιοι έχουν άπειρες ιστορίες με επώνυμους (ή μή) να σου εξομολογηθούν…

  9. Λατρεμένο στέκι. Το τιμάω σχεδόν κάθε εβδομάδα. Μετά την πρόσφατη ανακαίνιση έχει χάσει αρκετά πράγματα, αλλά πάντα το αγαπάμε. Γενικά τα τελευταία χρόνια συρρέει κόσμος κάπως άσχετος, χωρίς φυσικά να λείπει η κλασική πελατεία που εύστοχα περιγράφεις.

    Έχει τη φήμη του στεκιού του Σωκράτη, αλλά θαρρώ ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια το έχει παρατήσει.

  10. Πολύ τσιγαρίλα βέβαια, ασφυκτική ατμόσφαιρα και συνοστισμός. Αλλά λατρεμένες μουσικές!!!

  11. Ναξος

    εχω ακουσει κ εγω για το μπατμαν και μαλιστα οι περιγραφες ταιριαζουν πολυ με τις δικες σου.Μου προτεινε ενας φιλος να παμε «σε ενα μαγαζι να λιωσουμε» τις μερες των Χριστουγεννων και μαλιστα τονισε οτι ο χωρος ειναι ιδανικος για κατι τετοιο ωστε να μη νιωθω εξω απ τα νερα μου.Εγω βεβαια προτιμησα το ζεστο μου κρεβατακι μαζι με ο,τι βρισκοταν πανω σ’αυτο …Επιφυλασσομαι για την επομενη φορα.
    Και μια και σε βρηκα:
    Στους Κατσιμιχαιους θα ερθεις;;;;
    Θα γραψεις κατι και γι’αυτο;

  12. Αν οι «Κατσιμιχαίοι» συμπεριλαμβάνουν τον Χάρη, τότε πολύ ευχαρίστως.

    Όσο για το batman αξίζει. Πιστεύω θα σου ταιριάζει σαν μαγαζί, αν δεν έχεις αλλάξει με την πάροδο των κυκλαδίτικων χρόνων.

  13. Ναξος

    οι κατσιμιχαιοι τραγουδουν ξανα ΜΑΖΙ στο ποδηλατοδρομιο του ΟΑΚΑ , για μια συναυλια,(θα εχει προηγηθει αλλη μια στο Βελλιδειο στη Σαλονικη , μια εβδομαδα πριν)αν θυμαμαι καλα στις 20/3.εισιτηρια προπωλουνται στο tickets house για 18 ευρω.Πηρα εισιτηριο (φανατικος τους οντας)και θα προσπαθησω να παω.οσοι πραγματικα πιστοι,προσελθετε.

  14. Ναξος

    http://www.rocking.gr/article6766.php

    δελτιο τυπου για τις εν λογω συναυλιες.
    τωρα ψηνεσαι jane?

  15. Θα βγει σύντομα δελτίο τύπου για την συναυλία…είναι στα σκαριά 😉

  16. Ναξος

    σου εχω επισυναψει ακριβως απο πανω σε ποια διευθυνση θα βρεις το δελτιο τυπου…

Αφήστε μια απάντηση