Fabrica di Vino

Βόλτα στα Εξάρχεια, στο πιο ενημερωμένο wine bar του Κέντρου. Γιατί το κρασί έχει πάντα λόγο στη ζωή μας, αρκεί να μη το παρακάνουμε.


Photo by athinorama

Βρίσκεται σε ένα κτίριο του 1880, με χαλαρή, industrial ατμόσφαιρα, ένα ιδιαίτερο δωμάτιο που ονομάζεται «Casa» διακοσμημένο με παλιά έπιπλα. Διαθέτει 14 μέτρα μπάρα. Επιλέξτε να καθίσετε στο διπλό σιδερένιο κρεβάτι. Στέκι με ενημερωμένη κάβα σε κρασιά, κυρίως ελληνικής προέλευσης και σε ξένες ετικέτες. Κάθε φιάλη συνοδευέται με μικρούς μεζέδες τύπου tapas και pinchos. Συμφέρει να επιλέξετε φιάλη, αντί ποτήρι, όταν ζητήσεις «il conto» θα το καταλάβεις. Μη ξεχάσετε να συμβουλευτείτε το προσωπικό και να ακούσετε τις προτάσεις του. Συχνά, στο κάτω όροφο, αφού καταφέρεις να κατέβεις τα παλιά μαρμάρινα σκαλιά, αν είσαι τυχερός ίσως πετύχεις live μουσικές.

Πληροφορίες
Εμμανουήλ Μπενάκη 3
απέναντι από το REX
2103214148

Τι μου άρεσε:
1) Η ενημερωμένη κάβα του Fabrica di Vino.
2) Φανταστική εξυπηρέτηση, με διακριτικότητα και άποψη.
3) Πολύ καλή παρέα, με χιούμορ, κοινά ενδιαφέροντα, ως τις 4 το πρωί.
4) Οι αλλαγές φαντάζουν όμορφες στους γύρω μας.

Από την Κατερίνα Παπουτσάκη στα αρώματα των οίνων της Πελοποννήσου,
Jane

4 Comments

  1. <3

  2. πασχαλίτσα!

    Βρεθήκαμε εκεί με πολύ καλή παρέα.
    Η μπατανία στρωμένη στο κρεβάτι μου θύμισε το κρεβάτι του παππού (που το έστρωνε πάντα η γιαγιά, αλλά κοιμόταν μόνο ο αετός).
    Στην παρέα βρέθηκαν & συνεργάτες γνωστής εταιρείας από Ιταλία & Γαλλία, συνεχώς το κορίτσι μου έλεγε να εξευρωπαϊστώ & να μιλήσω τα γαλλικά από το σχολείο (συγγνώμη, δεν τα είχα «φρεσκάρει», κουκλάκι–μόνο το «je regrette mais je suis malade» μου ερχόταν συνεχώς στο μυαλό).

    Το *9* λευκό, από το Κτήμα Μουσών (από την Άσκρη του νομού Βοιωτίας) ήταν πολύ οικονομικό (15,60 ευρώ η φιάλη). 2 ήπιαμε, ζωή να’χουμε, αλλά η σερβιτόρα μπερδεύτηκε με το λογαριασμό! Η μουσική δεν συμβάδιζε απόλυτα με το χώρο & την οινοποσία μας!
    Παρ’όλα αυτά, δοκιμάστε το ανεπιφύλαχτα!
    Υ.Γ.: Κουκλίτσα, εδώ είναι Βαλκάνια, πες τους…!<3

  3. πασχαλίτσα!

    Μήπως τελικά «fabrica del vino»;

  4. πασχαλίτσα!

    Je suis malade, complètement malade

    http://www.youtube.com/watch?v=zoS5XxZencQ

Αφήστε μια απάντηση