Ρακ εντ Ρολ

Βόλτα στο Κερατσίνι, για μια βουτιά στο ελληνικής καταγωγής φημισμένο αλκοόλ και τις όμορφες γεύσεις. Ψημένη ρακη εξ’ Αμοργού ή κόκκινο ημίγλυκο; Δύσκολη επιλογή, καθώς και τα δύο είναι εγγύηση.


Photo by tofasole.blogspot.gr

Πρίν κάτι χρόνια το μικρό στέκι επί της 25ης Μαρτίου (δίπλα στη Πλάτωνος) στο Κερατσίνι ήταν μιας άλλης φιλοσοφίας. Θύμιζε πιο πολύ παλιό ταβερνάκι, με το κλασικό καρώ τραπεζομάντηλο, τον γεμάτο κατάλογο με πιάτα της ώρας. Πλέον έχει χωρέσει στα στενά παπούτσια της οικονομικής ύφεσης. Επιλεκτικά πιάτα, μετρημένα και ποιοτικά υλικά, σπιτικό αλκοολ, λίγα τραπέζια που ανανεώνονται συνεχώς.

Τα πιάτα που προσφέρονται καθημερινά είναι γραμμένα σε μαυροπίνακα. Δοκίμασε κους κους με μύδια & καλαμάρια. Αν λατρεύεις το κρέας, κεφτεδάκια με πατάτες, νοστιμότατες σπιτικές πίτες για εκείνους που λατρεύουν τη ζύμη. Το μενού έχει πάντα κάτι ξεχωριστό και εναλλάσσεται συνεχώς. Σίγουρα θα πιεις ένα σφηνάκι ψημένη ρακή, γιατί ο ιδιοκτήτης Λεωνίδας δε θα σε αφήσει χωρίς «ευχαριστώ». Στα ηχεία παίζει Παπάζογλου, Μάλαμα, Ζερβουδάκη, Χαρούλη, και συχνα πυκνά ταξιδεύεις σε παλιούς λαικούς ήχους. Ανοιχτά από Τρίτη έως Κυριακή.

Πληροφορίες
25ης Μαρτίου 134
Κερατσίνι
210 4632285

Τι μου άρεσε:
1) Ποιοτικά πιάτα & χαμηλές τιμές.
2) Εξαιρετικό ημίγλυκο.
3) Ωραίος χώρος.

Όρθια ξανά στις 10 του μήνα,
Jane

One Comment

  1. Έχει πλάκα να βρίσκεις τις φωτογραφίες σου αναρτημένες απο κάποιον άλλον που να δηλώνει εσύ.
    Και ο Λεωνίδας είναι καλός φίλος, οπότε σε παρακαλώ το …φα.σολ.ι.

    Το Ρακ πάντως αξίζει να το επισκεφτεί κανείς. Είναι αυθεντικό.

Αφήστε μια απάντηση