Πειναλέων

Τον λένε Πειναλέων, είναι σκύλος, συχνάζει στα Εξάρχεια, σε ένα στέκι που από το 1978 εως σήμερα σερβίρει ελληνικές γεύσεις. Το ρετρό πάτωμα, οι αντίκες και η μοσχομυριστή κουζίνα του Πειναλέων μας ταξιδεύει στο παρελθόν με νοσταλγία.

Είτε αγαπάς την σχαροκατάσταση, είτε το τσιμπολόγημα, ο Μακάριος είναι πρόθυμος να βοηθήσει. Επιλέξαμε χόρτα σέσκουλα, πλευρώτους ψητά, τυροκαυτερή η οποία ανταγωνίζεται μεξικάνικες γεύσεις, ζουμερά μπιφτέκια με συνοδεία της καθιερωμένης πατάτας, αν όμως είσαι πιο εναλλακτικός ουρανίσμος διάλεξε πλιγούρι, είναι απίστευτα αρωματισμένο με βότανα. Εδώ θα βρείς ψωμί ολικής αλέσεως ψημένο στο φούρνο με προζύμι, σαλάτες είναι από την παραγωγή του καταστήματος απ’ ευθείας στην κατανάλωση. όσο για τις πατάτες ειναι φρέσκιες και φρεσκοκαθαρισμένες. Φημίζεται για το μαστέλο που σερβίρει, τα τέλεια ψημένα κρεατικά του. Οι τιμές πάντα προσιτές και ο κόσμος που συχνάζει, οι πιο απαιτητικοί καλοφαγάδες της προωτεύουσας.

Κάθε Τετάρτη & Πέμπτη θα συναντήσεις τον Βασίλη να συντονίζει την ορχήστρα. Ελαφρολαικό & Έντεχνο πρόγραμμα για τις Τετάρτες, ενώ τις Πέμπτες το ρεμπέτικο έχει την τιμητική του. Το κέφι κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Για αυτό άλλωστε κρατάει το τίτλο «το γνωστό στέκι των Εξαρχείων».


Πληροφορίες

Μαυρομιχάλη 152
Νεάπολη Εξαρχείων

Στην υγειά σας,
Jane

Αφήστε μια απάντηση