Kι ύστερα έρχεται η αγάπη

Σε ένα μικρό καφέ του Χαλανδρίου, τις βροχερές μέρες του Δεκέμβρη, συνάντησα τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου. Άνθρωπος ευθύς, με χιούμορ, ζωντάνια στις περιγραφές του και έναν αυθορμητισμό, μικρού παιδιού. Με αφορμή τη νέα του συνεργασία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, μιλήσαμε για τις μουσικές του βόλτες, με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

stamatis

Βόλτες: Από τις πιο λαϊκές μελωδίες του Γεράσιμου, στα έντεχνα μονοπάτια με την υπογραφή σου. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία, ποιά ήταν η αφορμή;

Σταμάτης: Η ζημιά έγινε το περασμένο καλοκαίρι στην Τεχνόπολη. Καθόμασταν με τον Γεράσιμο και κάναμε soundcheck, ως καλεσμένοι στην συναυλία του Παντελή Θαλασσινού. Κουβέντα στην κουβέντα, ομολογήσαμε τον «ερωτά» μας. Λέγαμε λέξη λέξη τι τραγούδια θέλαμε, πως βλέπαμε όλη την κατάσταση. Ομολογουμένως, ήταν μια μαγική στιγμή, που δεν απομυθοποιήθηκε ούτε καν στο τελευταίο «take» στο studio. Στην ουσία, πρόκειται για μια φιλία που γέμισε με τραγούδια. Βασικός συνήθης ύποπτος, ο Παντελής, που μας φέρνει πάντα όλους κοντά. Τελικά, αυτός ο άνθρωπος έχει μια μαγική ενέργεια. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.

Βόλτες: Ο τίτλος της νέας σας δουλειάς λέγεται «κι ύστερα έρχεται η αγάπη; » Τι υπάρχει πριν από αυτή; Η αγάπη έρχεται πάντα την κατάλληλη στιγμή;

Σταμάτης: Ο τίτλος είναι στην ουσία το resume των συζητήσεων μας. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, ακόμα κι αν μέσα μου τσαλακώνομαι. Δεν μπορώ να μην πιστεύω στο φώς. Όσο μεγαλώνω επιστρέφω στα απλά, κι ας ακούγεται εύκολο. Πρέπει να πιστέψω, ότι θα ακολουθήσει η δύναμη μας, θα ακολουθήσει η αγάπη και η όρεξη για ζωή. Για κάτι πιο γαλήνιο.

Είδα τον Γεράσιμο,έναν μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή να χαμογελά. Κάπως έτσι, είπα, θέλω να βλέπω τα πράγματα. Συνετέλεσε βέβαια ότι και οι δύο περάσαμε μια πολύ δύσκολη φάση και βρεθήκαμε σαν τα παιδιά που βρήκαν το βάζο με το μέλι. «κι ύστερα έρχεται η αγάπη» γιατί αν δεν δώσουμε χώρο στο παιδί μέσα μας, θα φάμε μεγάλη σφαλιάρα από τον μέσα μας μεγάλο κουρασμένο κι αποτυχημένο εαυτό.

Αν μου επιτρέπεται, η λέξη συνεργασία δεν μου αρέσει και πολύ. Παίζω μελωδίες και γράφω λόγια, κυρίως για φίλους ή για μένα. Αν φύγει το παιχνίδι, φαντάζομαι θα λάμψει η μετριότητά μου.

Βόλτες: Πότε αναμένουμε να κυκλοφορήσει η νέα σας δουλειά; Σε ποιό χώρο θα απολαύσουμε τη πρώτη γεύση αυτής της συνεργασίας; Τι γεύση θέλετε να δώσετε στον κόσμο για τη νέα χρονιά, με το ξεκίνημα των εμφανίσεων και τη δημιουργία του δίσκου;

Σταμάτης: Ο δίσκος θα βγει προς το τέλος Γενάρη. Θα ‘θελα με χαρά να πω ότι την ενορχήστρωση έκανε ο Σωτήρης Λεμονίδης, αδελφικός φίλος και εξαιρετικός καλλιτέχνης. Όλοι οι συντελεστές σε αυτή τη δουλειά, είναι πρώτα απ’ όλα φίλοι.

Αρχίζουμε στις 2 και 9 του Γενάρη στο Ρυθμός Stage. Θα είμαστε μαζί με τον Γεράσιμο στη σκηνή, που για μένα είναι μεγάλη τιμή. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και νέα δικά μου ανέκδοτα κομμάτια, που ετοιμάζω αυτόν τον καιρό. Δε θέλω να πω περισσότερα, καλύτερα να δείτε και να μου πείτε τις εντυπώσεις σας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι απολαμβάνω να ακούω τον Γεράσιμο, να τραγουδά σαν 16άρης με την όρεξη και την τρέλα στην φωνή του. Επίσης, καλεσμένη θα είναι η Ζωή Παπαδοπούλου, η οποία μας τιμά με το ταλέντο και την ανθρωπιά της.

Ραντεβού στο Ρυθμό Stage, More Info

Jane

Αφήστε μια απάντηση