Εξάρχεια – Κολωνάκι

πορτατιφ_1
Photo by olympia.gr

Οι καλύτερες βόλτες είναι εκείνες που έχουν να κάνουν με το κέντρο της πρωτεύουσας. Ένα ξαφνικό ραντεβού, στο Πανεπιστήμιο. Συνέχεια στη Χαριλάου Τρικούπη, στα καλύτερα παπουτσάδικα της Αθήνας. Βρίσκεις αυτό που θες, αντί για ένα παίρνεις δύο, γιατί το χρήμα ρέει και οι εκπτώσεις ακόμα μας αγαπούν. Προχωράς για Εμ. Μπενάκη, συνεχίζεις για Ναυαρίνου. Επιλέγεις κάτι πιο chic, ανηφορίζεις για Σίνα.

portatif

Στον αριθμό 21, το παλιό Baires, έχει μετατραπεί σε σοκολατερί με γαλλική διακόσμηση και μυρωδάτες τάρτες. Πλέον ονομάζεται Πορτατίφ, παίζει μόνο ψαγμένες ατμοσφαιρικές διασκευές, αγαπά τις εμπριμέ πορσελάνες, τα βιβλία, και τα ζεστά ροφήματα. Είναι ντυμένο στα λευκά του, με vintage αντικείμενα, δύο μπάρες και το κλασσικό πατάρι για τους καπνιστές. Σε όλο το χώρο μυρίζει φρέσκο βούτυρο σε μπισκότο. Αναμένουμε την Άνοιξη, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη, για να πιούμε στον έξω χώρο, κρύο τσάι καθισμένοι στις Fer Forge καρέκλες του. Μια ρετρό πρόσταση στο Κολωνάκι, με άρωμα γλυκού. (Σίνα 21, Κολωνάκι)

photo6

Επόμενη έκπληξη, κράτηση στο Ζάχαρη και Αλάτι για ρομαντικό δείπνο, υπο το φώς των κεριών. Χαμηλή μουσική, υπερβολικά ευγενικός-προστατευτικός σερβιτόρος. Πρώτη φορά στα Εξάρχεια για περιποιημένη κουζίνα, με μια δόση πολυτέλειας. Από τα στέκια των Εξαρχείων που ξεχωρίζουν και έχουμε να αναφέρουμε από το 2011. Επιλογή για ποτό, φυσικά cocktail. Το καλωσόρισμα από τον chef γίνεται με μια πατατόσουπα σε μίνι φλιτζάνι και ψωμάκια ζυμωτά με βούτυρο. Μενού για επιλογές ανάμεσα σε εκλεκτά πιάτα. Προτείνουμε σουφλέ με μπρόκολο και σολωμό ή μοσχάρι με μοσχοκάρυδο και πουρέ πατάτας. Μη ξεχάσεις την κοτοσαλάτα, είναι εξαιρετική. Το δείπνο κλείνει με χειροποίητο λικέρ. (Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια 210 3801253)

Όταν ο ρομαντισμός βρίσκει χώρο στα Εξάρχεια,
Jane

Αφήστε μια απάντηση