Θερινή Βόλτα στο Κέντρο

Κυριακίλα σημαίνει βόλτα από νωρίς το πρωί ως το βράδυ. Ξέρεις από εκείνα τα μη προγραμματισμένα βολταρίσματα, που ξεκινούν από το Σύνταγμα και στη συνέχεια φτάνουν Πλάκα.

noel

Επίσκεψη στο Noël. Μια νέα άφιξη στη Κολοκοτρώνη, ένα μπαρ γεμάτο Χριστούγεννα. Το concept είναι full certified από 13 bar tenders, οι οποίοι κάνουν εναλλαγές σε όλα τα πόστα. Αξίζει πολύ για τα κοκτέιλ του, τη jazz μουσική του, τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο. Καλές δουλειές σε Άρη και Χρήστο, τους δύο ιδιοκτήτες που είναι μονίμως σε εγρήγορση. Το μενού κινείται σε Ιταλικές γεύσεις, υπό την αιγίδα του Νίκου Θωμά.

noel_1jpg

Πληροφορίες
Στοά Κουρτάκη
Κολοκοτρώνη 59Β
Κέντρο Αθήνα

Συνέχεια στο Μάνας Κουζίνα απέναντι από την Αγία Ειρήνη. Επί της Αιόλου, μια open κουζίνα φτιάχει μαμαδίστικα πιάτα. Μουσακά, ταμπουλέ, ντολμαδάκια και καλή μας όρεξη. Διαλέγεις από τη βιτρίνα και η παραγγελία σου, έρχεται στο τραπέζι. Φτηνό φαγητό, μαγειρεμένο με μεράκι.

manas-kuzina

Πληροφορίες
Αιόλου 27,
210-3252335

Υπάρχει και συνέχεια με διάρκεια 90 χρόνων. Θερινό σινεμά, στα στενά της Πλάκας. Τo Cine Paris, ανοίγει για πρώτη φορά το 1920. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 χτήζεται το κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα και λειτουργεί ως θερινό και χειμερινό σινεμά. Στα τέλη του ’60 όμως, εξαιτίας της κρίση των θερινών κινηματογράφων, κλείνει τις πόρτες του. Μετά από τη μεγάλη παύση το 1986 ανοίγει ξανά, με νέο ιδιοκτήτη, και λειτουργεί μέχρι σήμερα, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Για τους φίλους του κλασικού και τους λάτρεις του κέντρου της πρωτεύουσας, είναι μακράν από τα καλύτερα σινεμά της πόλης.

Cine Paris

Πληροφορίες
Κυδαθηναίων 22,
Αθήνα
210-3222071

Από βροχή σε βροχή,
Jane

Αφήστε μια απάντηση