Καλοκαίρι στην Αθήνα

summer

Δεν έχω να σου προτείνω καμία βόλτα, για αυτές τις μέρες. Μας πήρανε το καλοκαίρι ή το διώξαμε; Δεν έχω ιδέα. Το σίγουρο είναι ότι ο Έλληνας είναι μονίμως πανικοβλημένος και πότε θα καταλάβει ότι δε του φταίνε μόνο οι Άλλοι;

Άκουγα το Ταξικό από τους Χατζηφραγκέτα και σκέφτηκα οτι αν με χιούμορ λύναμε τις διαφωνίες, τότε ο Τσίπρας θα έπρεπε να το αφιερώσει στη Καγκελαρία, από τις αρχές του Φεβρουαρίου. Σε όποιο στρατόπεδο κι αν είσαι του αποφασισμένου ή του μπερδεμένου, σε παρακαλώ σκέψου επιτέλους το μέλλον οχι την τσέπη. Μόνο πίκρα, ένταση, θυμό φέρνει ο φανατισμός.

Μη περιμένεις θαύματα, κράτα την αισιοδοξία σου χωρίς να εξιδανικεύεις και πάντα να κοιτάς τον άλλον μες τα μάτια. Αυτός που σκύβει το κεφάλι, που τρέμει η φωνή του, που αλλάζει χρώματα, τον κοντράρει η δειλία κατά πρόσωπο.

Στα γράφει εκείνη που έχει δουλειά – μισθό, πτυχίο, γάτες στην αυλή, ενεργό διαβατήριο, ταξίδια στο εξωτερικό και έχει κάθε λόγο να θεωρείται βολεμένη. Η συνείδησή μου όμως είναι δίπλα στους πολλούς και το θέμα πλέον είναι κοινωνικό. Δεν είμαι η τραπεζική μου κατάθεση, δεν έχω επενδύσει πάνω σε αυτό. Η ζωή είναι δώρο και ο καθένας αποφασίζει πως θα το ανοίξει. Με προσοχή ή σκίζοντας το περιτύλιγμα με λύσσα.

Γέμισε ο πόνος τα θεμέλια δυναμίτη,
Jane

One Comment

  1. Vanessa

    Η ζωή είναι δώρο αλλά αν κοιτάς να προσέχεις μήπως σκίσεις το περιτύλιγμα τότε μη το ανοίγεις καθόλου καλύτερα και βάλτο σε ένα ράφι να το κοιτάζεις.
    Το περιεχόμενο είναι που μετράει και το θέμα είναι αυτό τελικά… Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος!
    Φιλικά

    Υ.Γ …Α! το θέμα/ πρόβλημα είναι κοινωνικό-πολιτικό. Και είναι βαθύ.

Αφήστε μια απάντηση