Τζάντε ή αλλιώς Ζάκυνθος

Το φιόρο του Λεβάντε (όπως το έβγαλαν οι Βενετσιάνοι), είναι η γνωστή σε εμάς Ζάκυνθος. Νησί του Ιονίου, με πολύ γνωστή παραλία το Ναυάγιο, απόβαση Άγγλων και Ιταλών τους θερινούς μήνες, με hot spot για νυχτερινή ζωή την παραλία του Λαγανά.

navagio

Φημίζεται για τα δροσερά νερά του, τις αμμουδερές παραλίες του, που είναι προσβάσιμες με σκάφος. Αξίζει ο γύρος του νησιού με καραβάκι, για να δεις τις Μπλέ Σπηλιές, τα Ξίγκια, το Ναυάγιο, το Πόρτο Βρώμη, τις Λίμνες Κεριού. Αν αγαπάς τις βουτιές, τότε βρήκες τον παράδεισό σου.

porto vromi

Συναντήσαμε τα πιο κρύα νερά του νησιού, στο Πόρτο Λιμιώνα. Συνέχεια για φαγητό στη μοναδική ταβέρνα, για ψαράκι και κρύα μπύρα. Συνέχεια στο Αργάσι για βραδινό ποτό, στο Πορτοκάλι. Έδω συχνάζουν και οι ντόπιοι του νησιού, γιατί το μέρος είναι φινετσάτο με καθαρά ποτά και καταπράσινο κήπο. Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού είναι καλλιτέχνες και αυτό φαίνεται από την διακόσμηση.

portokali

Μια βόλτα στη πόλη της Ζακύνθου είναι απαραίτητη. Στον κεντρικό πεζόδρομο και στην Πλατεία Αγίου Μάρκου, ντόπιοι και τουρίστες απολαμβάνουν καφέ, φαγητό ή ψώνια. Καλύπτει όλα τα γούστα και όλες τις τσέπες. Αν προτιμάς μαγειρευτό φαγητό ή μικρά μεζεδάκια, κάνε στάση στο Μαγειρείο ο Ζωχιός. Οικονομική πρόταση, με τίμιο φαγητό, μη τουριστικό με γρήγορο service.

Τέλος, περπάτημα μέχρι τη Μπόχαλη. Πρόκειται για παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος απέχει μόλις 2 χλμ από την πόλη της Ζακύνθου. Η περιοχή της Μπόχαλης ήταν από τις πρώτες περιοχές που αναπτύχθηκαν από πολύ παλιά, καθώς η πρωτεύουσα του νησιού ήταν μέσα στο Ενετικό Κάστρο, το οποίο βρίσκεται εκεί.

Τι μου άρεσε:
1) Φυσικά το Ναυάγιο και ιδιαίτερα η ιστορία του.
2) Το Bar Πορτοκάλι στο Αργάσι.
3) Η θέα του λιμανιού απ’ τη Μπόχαλη.

Καλό φθινόπωρο,
Jane

Αφήστε μια απάντηση