Βόλτα Τρίτη Βράδυ

Είμαστε επίσημα στον χειμώνα ή ακόμα ζούμε ένα δεύτερο καλοκαίρι; Δεν ξέρω, πάντως στο κέντρο της πρωτεύουσας το θερμόμετρο δείχνει 21 βαθμούς τα βράδια. Βόλτα μια καθημερινή Νοέμβρη μήνα, χωρίς παλτό, με πρώτη στάση στη Καλαμιώτου.

Λίγο πριν κλείσουν τα υφασματάδικα, κάνεις στάση στο Food street, για ζουμερό burger ή fish & chips. Επιλέξαμε burger με τόνο, σε ψωμάκι με μελάνι σουπιάς. Μη σε τρομάξει το μαύρο χρώμα του ψωμιού (4,30€), είναι αρκετά εύγευστο. Συνέχεια με σούπα λαχανικών (2,20€), κρουτόν και μπέικον προαιρετικά. Βρίσκεται Καλαμιώτου 14 για delivery στη γύρω περιοχή κάλεσε 210 3211003 καθημερινά 12.00-4.00, Παρ – Σάβ. 12.00-5.30.

lukumades

Συνέχεια για αμαρτίες στη γνωστή γωνία Αιόλου και Αγίας Ειρήνης. Οι Lucumades, βασίζονται στην κοινή φιλοσοφία των ανθρώπων με αγάπη για τα αυθεντικά προϊόντα, όπως οι Λουκουμάδες, με βαθιές ρίζες στην Ελληνική παράδοση. Επειδή πολλές φορές λατρεύουμε την παράδοση, κάνουμε μια μινι αμαρτία με λουκουμάδες λουσμένους από λευκή σοκολάτα και καραμελωμένα αμύγδαλα. Μετά το overdose γλύκας, προχωράμε προς την Πεσματζόγλου.

lila-6s

Στο Θέατρο Τέχνης, στο Υπόγειο του Καρόλου Κουν, παίζεται μια αμφιλεγόμενη παράσταση, βασισμένη στο κείμενο ενός Γάλλου συγγραφέα με το όνομα Σιμώ «Η Λίλα λέει». Ο Σιμώ, γεννιέται στη Γαλλία από άραβες γονείς και μεγαλώνει στο γκέτο ενός παρισινού προαστίου. Η υπόθεση αφορά μια ιστορία αγάπης, καθώς ο πρωταγωνιστής ερωτεύεται μια κοπέλα, τη Λίλα. Ένα πανέμορφο πλάσμα με αγγελικό πρόσωπο αλλά γλώσσα τόσο χυδαία, που θα το καταλάβεις από την πρώτη ατάκα. Το τέλος θεωρείται δραματικό, όμως την ανατριχίλα δεν την ένιωσα. Να ξεκαθαρίσουμε οτι η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. Το κοινό στο τέλος της παράστασης ήταν διχασμένο, ή καλύτερα κάπως απογοητευμένο, αλλά οι κριτικές άλλα λένε. Σκηνοθεσία: Β. Μαυρογεωργίου, Μ. Κάλμπαρη, Ερμηνεύουν: Λ. Δροσάκη, Β. Μαυρογεωργίου.(Πεσμαζόγλου 5, Κέντρο Τηλ: 2103228706, Παραστάσεις έως 17/11/2015)

Άντε να χειμωνίασει (και καλά),
Jane

Αφήστε μια απάντηση