Καρδαμύλη: η ζωγραφιά της Μάνης

Ένα φανταστικό παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο απέχει 38χλμ. νοτιοανατολικά της Καλαμάτας. Ιδανικό μέρος για χαλάρωση, με πετρόχτιστα οικήματα, πλούσια φύση και πολλούς Ευρωπαίους. All time classic προορισμός, για όλες τις εποχές.

Ιστορικά Στοιχεία: Το όνομα «Καρδαμύλη» αναφέρεται για πρώτη φορά στα χρόνια του Ομήρου και αναφέρεται στην Ιλιάδα, ως πρώτη από τις «επτά καλώς κατοικούμενες πόλεις» που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του. Αργότερα ονομάστηκε «Σκαρδαμούλα», ενώ τα τελευταία χρόνια επικράτησε πάλι το αρχαίο όνομα, και λέμε πάλι καλά.

kardamyli-view

Διαμονή: Στο New Kardamyli Resort. Πέτρινο συγκρότημα διαμερισμάτων, με πισίνα, απίστευτη θέα σε όλο το κόλπο. Ιδανικό για πρωινό καφεδάκι στη βεράντα, παρέα με ένα βιβλίο. Διαθέτει κουζίνα, άνετο Parking, βρίσκεται λίγα λεπτά από τον οικισμό, μέσα στο πράσινο.

Φαγητό: Διαλέγεις και παίρνεις ανάμεσα στις Ελιές. Πρόκειται για εξαιρετικό εστιατόριο, σχεδόν δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε έναν ελαιώνα. Λίγα πιάτα δημιουργικής κουζίνας, σε περιμένουν να τα γευτείς. Διαλέξαμε φιλετάκια κοτόπουλο με πουρέ, ένα τοπικό τυρί για να συνοδεύσουμε το κρασί και μια σαλάτα με βραστά λαχανικά. Οι τιμές είναι πολύ προσιτές και η αυλή του φανταστική.

%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b1%ce%bc%cf%8d%ce%bb%ce%b7

Αν αγαπάς τους ψαρομεζέδες, τότε προτίμησε τον Ψαρά.Βρίσκεται σε μια σπάνια τοποθεσία, σχεδόν πάνω στο κύμα, προσφέρει φρέσκο ψάρι. Εμείς το επιλέξαμε για τσίπουρο, χταποδάκι, ντάκο και φάβα. Μόνο έντεχνα και παλιά λαϊκά στα ηχεία και η θάλασσα μπροστά σου. Μια οικογενειακή υπόθεση που εξυπηρετεί αξιοπρεπέστατα τους επισκέπτες.

aquarella

Νυχτερινή Έξοδος: Είτε πρωί είτε βράδυ, η επιλογή σου είναι η Ακουαρέλα.Ένα bar που παραπέμπει σε bistrot, με πλούσια γκάμα σε πρωινά και γλυκά. Το βράδυ παίζει soul και προσφέρει ποτό, με θέα θάλασσα. Πολύ δυνατό σημείο ως προς την τοποθεσία, αλλά με πολλές αδυναμίες στο σέρβις και το αγέλαστο προσωπικό του.

Αμπέλια και χρυσές ελιές,
Jane

Αφήστε μια απάντηση