Βόλτες για Σύγχρονη Τέχνη

Ιστορικά στοιχεία περί Μοντέρνας ή σύγχρονης τέχνης «Με τον όρο Μοντέρνα τέχνη αναφερόμαστε κυρίως στη καλλιτεχνική παραγωγή που παρατηρήθηκε από τα τέλη του 19ου αιώνα έως περίπου το 1970. Πολλές φορές χρησιμοποιείται και ο όρος σύγχρονη τέχνη, ωστόσο δηλώνει περισσότερο την πλέον πρόσφατη καλλιτεχνική παραγωγή. Η Μοντέρνα τέχνη χαρακτηρίζεται από μια νέα προσέγγιση στις τέχνες, τέτοια ώστε πλέον να μην έχει πρωτεύουσα σημασία η ακριβής αναπαράσταση των αντικειμένων (π.χ στη ζωγραφική ή γλυπτική) όσο ο πειραματισμός με νέους και πρωτότυπους τρόπους απεικόνισης τους, συχνά αποδομώντας το αντικείμενο ή προβάλλοντας το αφαιρετικά. Η έννοια της μοντέρνας τέχνης ταυτίζεται συχνά και με τον όρο Μοντερνισμός.»

Στο παλιό κτίριο του Φιξ, στεγάζεται η σύγχρονη τέχνη της πρωτεύουσας. Ένας χώρος που αναμέναμε χρόνια τώρα, βρίσκεται ανοιχτός πλέον για το Αθηναϊκό κοινό, με τιμή εισιτηρίου 5ευρώ, ενώ κάθε Πέμπτη από τις 5.00 μ.μ.– 10.00 μ.μ., η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ανάμεσα σε δύο ορόφους, καλλιτέχνες και κοινό θαυμάζουν, προβληματίζονται και πορεύονται ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη. Οι παρακάτω εικόνες αναφέρονται στα εκθέματα που θαυμάσαμε στα τέλη του 2016. Η παράθεση από εμάς, η κρίση δική σας.

mouseio

mouseio2

mouseio1

big_picture

Οι εκδοχές της τέχνης,
Jane

Αφήστε μια απάντηση