Άστερ

Από τα καλύτερα στέκια για φαγητό στο Πετράλωνα. Θυμίζει φαγητό μαμάς, με αναφορές από Κρήτη. Ένα μαγαζί με δημιουργική διάθεση στα πιάτα ημέρας και πολύ φιλική εξυπηρέτηση. Γνωστό στέκι ηθοποιών όπως και οι ιδιοκτήτες του.

Βρίσκεται στη γωνία Τρώων και Ιώνων. Διαθέτει λίγα τραπεζάκια έξω, περισσότερα μέσα και πίστεψε με έχει πάρα πολλή ζήτηση. Κάνει κρατήσεις μέχρι τις 9.00 μ.μ, μετά μόνο προσευχούλα για να βρεις διαθέσιμο τραπέζι. Οι επιλογές είναι πολλές. Ξεκινάμε με «αστεροπατάτα» τηγανητή τη γνωστή κυδωνάτη πασπαλισμένη με χοντρό αλάτι, συνέχεια με απάκι από χοιρινό ψαρονέφρι,«αστεροπιτάκια» (δηλαδή καλιτσούνια), κεφτεδάκια ή/και λουκάνικο από αγριόχοιρο, χούμους (από ρεβύθι και ταχίνι) και ένα καραφάκι ρακί, για αρχή. Στο τέλος,το κέρασμα περιλαμβάνει ένα ωραιότατο, πολύ δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου με τρίμμα μπισκότου και κρέμα λεμονιού. Το λεμονάκι είναι χωνευτικό.

Ο χώρος επιμελημένος με πέτρα, παλιό πλακάκι, ρετρό αντικείμενα, σαν σπίτι της γιαγιάς, με παρεϊστικη διάθεση και ελληνικές γεύσεις. Τα έπιπλα του κινούνται σε vintage αισθητική, μεταξύ 70’s – 80’s.

Τι μου άρεσε:
Ο χώρος, το σέρβις, το μενού.

Πληροφορίες
Τρώων 48
Πετράλωνα
Τηλ 21 0341 6668

Με αγάπη απ’ τα Πετράλωνα,
Jane

Αφήστε μια απάντηση