Η Γυάλα

Θέατρο φούρνος στα Εξάρχεια. Η γυάλα, που πολλοί έχουμε τρυπώσει και άλλοι τόσοι προσπαθούμε να βγούμε, λέγεται το έργο σε κείμενο της Τζένης Δάγλα, σκηνοθεσία Άσπα Τομπούλη και ερμηνεία Μάνια Παπαδημητρίου.

Η φετινή σεζόν των κρύων, ξεκινάει με θέατρο και την εκπληκτική φωνή της Μάνια Παπαδημητρίου. Μια ηθοποιός που πάντα θα ήθελα να μου διαβάζει παραμύθια μυστηρίου πριν κοιμηθώ. Στην παράσταση υποδύεται τη Λούση, μια γυναίκα που την επηρεάζει η κρίση, η προσωπική της απομόνωση γίνεται όλο και πιο έντονη, ώσπου μια στιγμή, το δυνατό «Μπάμ» της αυτοκτονίας ενός παλιού της συμμαθητή και γείτονα, την βγάζει προς στιγμή έξω από τη γυάλα.

Η Λούση διηγείται ιστορίες, ειρωνεύεται, οργίζεται με φόντο την Αθήνα της κρίσης και των ανθρώπων που καταφθάνουν σε αυτήν αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Το μεταναστευτικό και η έκταση του βρίσκουν τη χώρα εν μέσω οικονομικού σπαραγμού. Μια έξυπνη παράσταση όπου το μοναδικό της πρόσωπο, η Λούση, βρίσκεται κλεισμένη σε μια μοναξιά που θα μπορούσες να την αποκαλέσεις κατάθλιψη. Όμως διαθέτει πολύ χιούμορ και μπορεί να αναλύει την κατάστασή της σαν να συμβαίνει σε κάποιον άλλο. Αυτό είναι το χάρισμα της.

Πληροφορίες
Θέατρο Φούρνος
Μαυρομιχάλη 168
Εξάρχεια
2106460748

Γιατί η Μάνια είναι μια Παπαδημητρίου,
Jane

Αφήστε μια απάντηση