Υπερωκεάνειον στον Πειραιά

Λίγο η θάλασσα, λίγο οι μυρωδιές του θρυλικού καταστήματος τραβήξαμε για νότια. Στον Πειραιά βρίσκεται ένα ψαροταβερνάκι με μεγάλη ιστορία και πολλά χρόνια λειτουργίας. Ονομάζεται Υπερωκεάνιο, ήταν μια παλιά αποθήκη ναυτικών ειδών όπου κάποτε αποθηκευόντουσαν άγκυρες και σχοινιά.


Photo by pinterest.com

Το ντεκόρ περιλαμβάνει παλιές διαφημιστικές αφίσες στα κάδρα, που αρμενίζουν υπερωκεάνια της εποχής της ελληνικής μετανάστευσης στην Αμερική, καθώς και χάρτες ή υδρόγειοι. Στο βάθος θυμίζει μπακάλικο και ακριβώς από πίσω βρίσκονται τα τηγάνια και οι σχάρες, που δουλεύουν χρόνια τώρα από τις 12.00 μμ έως τη 01.00π.μ. Ιδανικό για φιλικά γεύματα με ούζα, κρητική ρακή και χύμα κρασάκι.

Ξεκινάμε με σαρδέλες ψητές (πάρτι για ω3), ψιλό ψαράκι τηγανητό (βλέπε γαυράκι), τηγανητά μύδια με κουρκούτι και μια σκορδάτη σάλτσα για γερό στομάχι. Συνέχεια με κριθαράκι θαλασσινών και τηγανητό χταπόδι. Αφού γευτήκαμε όλο το βυθό, ένα παγωτό καϊμάκι έκλεισε το γεύμα με επιτυχία. Must για δοκιμή ο χειροποίητος πελτές που φτιάχνουν κάτι γιαγιάδες στην Κίμωλο (ένα νησί διαμάντι των Κυκλάδων) και προσφέρετε στο καλωσόρισμα κάθε παρέας.

Πληροφορίες
Μ. Χατζηκυριακού 48
Πειραιάς
210 418 0030

Η θάλασσα μέσα μας,
Jane

Αφήστε μια απάντηση