Quartier d’ Athénes

Η νέα χρονιά ξεκινάει με βόλτες σε Γαλλικό Bistrot στο κουκλίστικο Quartier d’ Athénes. Μια αίσθηση Παρισιού στο κέντρο της Πρωτεύουσας στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, πίσω από την Κλαυθμώνος. Η φιλοσοφία του Quartier είναι να προσφέρει μικρές γεύσεις επίγειου παραδείσου. Προσφέρει brunch menu καθημερινά, τις Κυριακές έως τις 17.00 μ.μ, για εκείνους που αγαπούν το αργοπορημένο ξύπνημα.

Ένας χώρος με γαλλική φινέτσα όπου κυριαρχεί το ξύλο σε σκούρες αποχρώσεις, στους τοίχους λουλουδάτη ταπετσαρία και ρετρό ανεμιστήρες στο ταβάνι.Στο βάθος δερμάτινοι καναπέδες, ευρύχωρα τραπέζια, συνθέτουν μια ζεστή ατμόσφαιρα και δίνουν τη σφραγίδα ενός «κλασσικού» μαγαζιού, που μπορείς να επιλέξεις για όλες τις ώρες και τα γούστα.

Για εκείνους που αγαπούν τα γλυκά των Γάλλων, σουφλέ σοκολάτας παρέα με διπλό καπουτσίνο σκέτο κόσμημα. Αν πάλι αγαπάτε τις αλμυρές γεύσεις, επιλέξτε τάρτα σολομού. Απίστευτα γευστικά τα Benedict eggs σε ψωμάκι brios με τραγανό μπέικον, σπαράγγια και σάλτσα hollandais. Για χαμηλά λιπαρά, επιλογές όπως μια πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και λαδοτύρι Μυτιλήνης ή μια «δροσερή» με βάση της το baby σπανάκι και ρόκα, δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους. Επίσης, από το κυρίως menu σταθερή αξία με υπερπληθώρα θερμίδων είναι τα αυγά μάτια με μπέικον πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με χοιρινό φιλέτο μενταγιόν με παστίτσιο μανιταριών, κρούστας τυριών και σως madeira. Η ποιότητα είναι άψογη, η ποσότητα ικανοποιητική και το service άμεσο. Τα κυρίως πιάτα κυμαίνονται από 6,50 έως 16 ευρώ.

Συνέχεια στη μπάρα, με τα πιο άνετα σκαμπό σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής, για να απολαύσουμε ένα cocktail vergin χωρίς αλκοόλ. Εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία στην κάβα, με καπνιστό ουίσκι, σπάνιες ετικέτες σε ρούμι, ενώ είναι το μοναδικό σημείο για καπνιστές. Η κουζίνα του σικάτου bistrot λειτουργεί μέχρι και τη 01:00, ενώ η τελευταία παραγγελία ποτού γίνεται στις 02:00 εκτός Παρασκευής και Σαββάτου που παίρνει παράταση μιας ώρας.

Πληροφορίες
Πλ. Αγίων Θεοδώρων 7
Αθήνα 105 61
215-5003850

Ότι κάνεις πρέπει να έχει στυλ (ειδικά γαλλικό),
Jane

Αφήστε μια απάντηση