Αύγουστος στο Θέατρο Χόρν

Στο θέατρο Δημήτρης Χόρν, για δεύτερη χρονιά παίζεται η θεατρική παράσταση Αύγουστος, το έργο του Τρέισι Λετς, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Πρόκειται για ένα πληθωρικό, σύγχρονο αστικό δράμα. Ένα υπέροχο cast, με θεματολογία την παραφροσύνη της οικογένειας η οποία απαντά στο ρητό » Η οικογένεια σου κάποια στιγμή θα σου γαμήσει το είναι, το θέμα είναι σε τι βαθμό.»

Το κίνητρο μας για την παράσταση ήταν η Θέμις Μπαζάκα. Μια πορεία αξιόλογη την οποία ποτέ δεν έχουμε απολαύσει επι σκηνής. Η πλοκή του έργου αφορά της τρεις κόρες της οικογένειας Γουέστον, οι οποίες συγκεντρώνονται στο σπίτι των γονιών τους στο Όσατζ της Οκλαχόμα, αναζητώντας μαζί με τους κοντινούς συγγενείς τον πατέρα τους, ο οποίος έχει να δώσει σημάδια ζωής για μέρες. Τη μητέρα ενσαρκώνει η Θέμις Μπαζάκα, με ένα υπερβολικό παραλήρημα, μια παραφροσύνη εντυπωσιακή αλλά χωρίς μέτρο, ενώ στο ρόλο της πρωτότοκης κόρης κλέβει την παράσταση και εντυπωσιάζει η Μ. Πρωτόπαππα.

Τα θέματα που θίγει το έργο του Λέτς, είναι η απογύμνωση της «ιερής» αμερικανικής οικογένειας, η αυτοκτονία, η μανιοκατάθλιψη, η ενδοοικογενειακή βία σε υψηλές δόσεις, η τραυματική παιδική ηλικία γονέων και παιδιών, οι εθισμοί των πρωταγωνιστών σε χάπια και αλκοόλ, ακόμη και αιμομιξία. Γερό στομάχι στον θεατή, γιατί μέσα από τους ήρωες θα βρεις μικρά πράγματα που ίσως έζησες ή ζεις και εσύ.

Πληροφορίες
Θέατρο Δημήτρης Χορν
Αμερικής 10,Κολωνάκι
2103612500

Θεατρικά ταξίδια του νου,
Jane

Αφήστε μια απάντηση