Φυσαρμόνικα στο Χολαργό

Ένα από τα αγαπημένα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου λέει «Μια φυσαρμόνικα που κλαίει, με την ανάσα ενός παιδιού, σημάδι τούτου του καιρού, που μας φοβίζει και μας καίει«. Μια μικρή εισαγωγή για να συστηθούμε με το hot spot του Χολαργού που λέγεται φυσαρμόνικα και αυτοπροσδιορίζεται ως μεζεδοποτείον, με καλή απήχηση στο κοινό.

Το αγαπήσαμε γιατί έχει ζεστή ατμόσφαιρα, παίζει μόνο ελληνική έντεχνη ή ροκ μουσική και προσφέρει μεζέδες με άποψη. Η Φυσαρμόνικα ανοίγει στις 8 το πρωί σερβίροντας καφέ, ενώ από τις 9 μέχρι τις 12:30 φλερτάρει με τα καλύτερα πρωινά της πόλης, όπως pancakes με σιρόπι σφένδαμου αλλά και αυγόφετες με καραμελωμένα φρούτα και παγωτό. Από τις 12:00 μ.μ μέχρι τη 1:00 π.μ. θα βρείτε εκλεκτά μεζεδάκια και κυρίως πιάτα. Επιλέξαμε σαγανάκι από φορμαέλα αράχωβας με δημητριακά χαρουπάλευρο και γλυκό του κουταλιού, την πράσινη σαλάτα σε φωλιά με κοτόπουλο μπέικον από απάκι Κρήτης γραβιέρα κρουτόν, τα χοιρινά μπριζολάκια με δεντρολίβανο και σάλτσα μουστάρδας. Για κλείσιμο και καλή χώνεψη, δεχτήκαμε το κέρασμα του μαγαζιού που είναι ρακή με λεμοντσέλο.

Να τονίσουμε ότι ανεξαρτήτως ημέρας για ελεύθερο τραπέζι , θα συναντήσεις μια δυσκολία. Η επιλογή μας για τα βράδια της Πέμπτης μετά το χορό, για αναπλήρωση θερμίδων.

Πληροφορίες
Λεωφ. Μεσογείων 180, Χολαργός
τηλ 210 6564388

Εξαιρετικές διατροφικές συνήθειες για το 2019,
Jane

Αφήστε μια απάντηση