Φετινή Αμοργούλα

Καλοκαίρι στις Κυκλάδες, παρέα με COVID-19, με αποστάσεις, μέτρα και διάθεση για χαλάρωση. Οι φετινές διακοπές επικεντρώνονται στις γεύσεις των Κυκλάδων.

Αρμπαρόριζα: Καφενεδάκι με μεζέδες, στη Χώρα της Αμοργού. Συχνά πυκνά έχει ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά. Σερβίρει υπέροχα σουτζουκάκια ψητά, το προσωπικό είναι το πιο ευγενικό που θα συναντήσεις στη Χώρα και οι προτάσεις του σε ξετρελαίνουν.

Κληματαριά: Ο κυρ Κώστας (πρώην μανάβης) αγαπά αυτό που κάνει και είναι οne man show. Πρόκειται για ένα μικρό καφενείο – μπακάλικο – μαγειρείο στο Βρούτση, που με υπομονή και αρκετή αναμονή θα γευτείς τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες. Ένας μικρός «Βέγγος» που λατρεύει αυτό που κάνει και έχει την καλύτερη συνταγή για ντάκο. Πιο συμμετρικό πιάτο δεν έχεις δει, με τρία διαφορετικά τυριά να το συνοδεύουν.

Στον Πύργο: Προτείνεται ως η καλύτερη ταβέρνα του νησιού. Οικογενειακή επιχείρηση, με την κυρία Μαρία στην κουζίνα να δίνει πόνο, πάνω από τα τηγάνια και τις κατσαρόλες της. Δοκιμάσαμε χειροποίητα ντολμαδάκια, κοκκινιστό κατσικάκι με πατάτες το λεγόμενο πατατάτο -τοπικό πιάτο της Αμοργού. Διαθέτει λίγα τραπέζια, βρίσκεται στη κάτω μεριά του νησιού, στην Αρκεσίνη. Ιδανικό τα μεσημέρια, μετά το κολύμπι στον Μούρο.

Καλλιστώ: Ζαχαροπλαστείο στη Χώρα, ξακουστό για τα παγωτά του, με ντόπιο γάλα. Φανταστική βανίλια μαγαδασκάρης. Καθημερινά φτιάχνει γλυκά του ταψιού και όλο το νησί μιλάει για τα προϊόντα του.

Μια μικρή γεύση από απέραντο γαλάζιο,
Jane

One Comment

  1. Πρώην ηθοποιος

    Κυκλάδες να ‘ναι κι ας είναι κι Αμοργός.

Αφήστε μια απάντηση