Αλουστίνες

Ένα τραγούδι λέει «Κι άμα κάνεις προς Θησείο…», εκεί τραβήξαμε και εμείς. Γραμμή για το Θησείο για ρακόμελα και κουβεντούλα στις Αλουστίνες του Θησείου!

Ένα μικρό bar, με περίεργη μουσική, ινδιάνικη θα έλεγα, και δυνατό ρακόμελο. Χαμηλός φωτισμός, πάλ χρώματα στους τοίχους, γενναιόδωρες λιχουδιές που συνοδεύουν το ποτό μας και λιγάκι άβολα καθίσματα. Τρομερή έμπνευση τα ξύλινα τρενάκια που διακοσμούν το πάνω μέρος της μπάρας. Χώρος ζεστός και άκρως φιλικός. Θαμώνες ηλικίας 20 με 30 κάτι και μια γκαρσόνα με χαμόγελο έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των «παράξενων» πελατών (εμάς).Τιμές: Κρασί ποτήρι 3€, Ρακόμελο 250 ml 13€

Μια μυρωδιά στην ατμόσφαιρα από ατόφια παρακμή , ίσως να χαρακτηρίσουν μερικοί το κλίμα που επικρατεί στις Αλουστίνες. Έμενα όμως, μου μοιάζει με ένα φιλικό στέκι με πελάτες που θέλουν να ξεφύγουν από τα δεδομένα «ορθομάγαζα» της πόλης και τους δήθεν cool τύπους. Τις Αλουστίνες επισκέφτηκα πρώτη φορά Χριστούγεννα (παρέα με ένα φίλο που τώρα μου λείπει πολύ), και τόση ζεστασιά σε ένα τέτοιο bar, πρώτη φορά αισθάνθηκα μέσα στο καταχείμωνο.

Τι μου άρεσε :
1) Το παρεάκι μας με Θανάση και Φώτη.
2) Τα συνοδευτικά εδέσματα που προσφέρει το κατάστημα.
3) Που μιλήσαμε και λιγάκι σοβαρά, για προορισμούς.

Τι δεν μου άρεσε :
1) Που μερικές φορές μελαγχολώ και ψάχνω το γιατί.
2) Που έχω κολλήσει με το τραγούδι «Νύχτα είναι θα περάσει»
3) Που στα δύσκολα «πέφτω με τα μούτρα», μέχρι να τα «σπάσω».

Πληροφορίες
Αλουστίνες
Ηρακλειδών 5
Θησείο
210-3427986

Φθινοπωρινά φιλιά,
jane

3 Comments

  1. dora

    Μου αρέσει που οι Αλουστίνες έχουν χαρακτήρα, βρίσκονται εκεί που τελειώνει ο χαμός των άλλων καφετεριών και είναι τόσο αθόρυβη και χωρίς φώτα καφετέρια που περνάει σχεδόν απαρατήρητη από όσους πάνε για καφέ για να επιδειχθούν.

  2. Faye

    Είναι υπέροχο το μαγαζάκι. Είναι εκπληκτικό το πώς βρίσκεται ακριβώς μετά τα mainstream μαγαζιά τη πολυκοσμία…Βρέθηκα εκεί, πάλι, εχθές με παρεά και συντροφιά της σκυλίτσα του μαγαζιού η οποια μετά τις 23:00 σταματάει να κυνηγά μηχανάκια και απαιτεί κέρασμα από τα εδέσματα (αλλά και πολλά χάδια).
    Για πραγματικα ωραίους τύπους και τύπισσες 🙂

  3. Sid

    Faye,μια μικρή διόρθωση…
    Δεν είναι σκυλίτσα,είναι αρσενικός,ο Πέρυ.
    Πάντα παρέα με τον άσπρο γάτο του μαγαζιού,τον Αλουστίνο!

Αφήστε μια απάντηση