Βάτραχοι

vatrahoi.jpg
Η Αθήνα το έκρυβε απ΄αρχής,
Γλυφάδα και Καρέας δεν είμαστε της αρπαχτής
μα εραστές της μουσικής και της καλής παρέας
.

Σύμφωνα με το παραπάνω στιχάκι όλα ξεκινούν στη μικρή «μπουάτ» των Εξαρχείων. Κάθε Τρίτη παρέα με έντεχνους και παραδοσιακούς ήχους. Στην κιθάρα ένας φίλος από τα παλιά, Χάρης Παπανικολάου (ακουστική κιθάρα-φωνή), τον γνωρίζω από τα 16 του και είχαμε συμμετάσχει σε κοινές εκδηλώσεις υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Μιχάλογλου. Ο Θ. Μιχάλογλου είναι ο άνθρωπος που με έμαθε να ακούω καλή μουσική, να προσέχω τις ερμηνείες των τραγουδιών, να παίζω κιθάρα (έχω σταματήσει το σπορ) και να είμαι πάντα στρατιώτης στις οδηγίες του (παραδέχομαι ότι μου βγήκε σε καλό). Του είμαι ευγνώμων!

Βάτραχοι λοιπόν, 25 ετών μαγαζί (από το 1983), ένα παλιό σπίτι (αυτά τα ψηλοτάβανα με τις παλιές ξύλινες πόρτες), με λίγα τραπεζάκια, χαμηλό φωτισμό και αγάπη στους μεγάλους συνθέτες της χώρας μας, όπως τον Μάνο Χατζιδάκη και το Μίκη Θεοδωράκη. Εμπνευστής του χώρου είναι ο Γιώργος Αραπάκης. Το όνομα του μαγαζιού έχει δώσει ο Γιώργος σύμφωνα πάντα με το τραγούδι του «καλημέρα βάτραχοι».

Στον χώρο αυτό λοιπόν, ακούσαμε τραγούδια των Περίδη, Ιωαννίδη, Σαββόπουλο, Ζιώγαλα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Πορτοκάλογλου, Μάλαμα (έτσι για να σε βάλω στο νόημα, φίλε αναγνώστη). Στα κρουστά ο Γιάννης (από Κύπρο), ο οποίος συνόδευεσαι με τις φωνητικές του ικανότητες και όντως με γοητεύεσαι. Στην παρέα, ο Βαγγέλης με ούτι, αυτοσχεδίασε και έκλεψε την παράσταση. Το σχήμα των τριών φίλων μας; «Τρις Διαπασών». Καλή αρχή!

«Πες μου αν φοβήθηκες τόσο που ανοίχτηκα
κι αν είναι ο λόγος αυτός που τώρα σε χάνω
πόσο λυπήθηκα…
Αχ πώς δεν πρόσεξα όταν μου μίλαγες
μου είχες πει για πληγές για δύσκολα χρόνια
πόσα μου φύλαγες » Ν. Ζιώγαλας

Πληροφορίες :
Βάτραχοι
Σόλωνος 103,210-3819017
Εξάρχεια
Έναρξη προγράμματος 10:30
Είσοδος με ποτό : 8€

Εντεχνιές και αγκαλιές πολλές,
jane

6 Comments

  1. amelie

    Einai alitheia oti kati tetoies vradies to «prin xronia» erxetai kai agkaliazei toso zesta to «twra» kai autos o sunduasmos apla se mageuei kai afinesai na se taksidepsei….Sigoura i veloudini fwni tou Xari, mia parea pou se anevazei me tin trela tis kai ligo leuko krasi mia triti vradu einai oti prepei gia na niwseis pws den eisai monos s’auti tin poli…i kai genikotera 😉

    «Ki egw pou thelisa polla….»

  2. κατι μου θυμιζει..ο Χαρης απο Θηβα?
    ποτε θα πιουμε καφε? ε?

  3. @Country_girl

    Σωστά θυμάσαι…
    Για καφέ λίαν συντόμως!

  4. Τέλος Αναστάσιος

    Αγαπητή Jane,

    Αν με ακούς, σήμερα έπινα καφέ με τον Θ.Μιχάλογλου και μου έλεγε ότι ψάχνει να βρει τον συγγραφέα του άρθρου σου. Έχω παίξει και εγώ μαζί του με το ακορντεόν μου…

  5. Τσέλος Αναστάσιος

    Χαιρετισμούς από Θ. Μιχάλογλου

  6. @Τσέλος Αναστάσιος

    Ρίξε μια ματιά στα email σου. 😉

Αφήστε μια απάντηση