Mπακαλόγατος

Τρόποι διαφυγής από την ρουτίνα της Αθήνας. Αυτοκίνητο, διόδια, βενζίνη για μια διαδρομή 90 km μακριά από την πρωτεύουσα. Στο νομό Βοιωτίας, σε ένα μικρό χωριό (ορεινό το λες) κάνουμε στάση για να δούμε λίγο χιόνι και να πιούμε καφεδάκι πρωί Σαββάτου.

Μάζι είναι το μικρό χωριό (και οχι Μαζί) όπου στην πλατεία του ένα πετρινο κτήριο έχει μετατραπεί σε ένα ζεστό παραδοσιακό καφέ και ταυτόχρονα η άλλη του πλευρά σε παντοπωλείο (πόσο μπροστά είμαστε). Ξύλο, πέτρα, τζάκι και χαμηλές τιμές είναι η συνταγή επιτυχίας. Και το όνομα αυτού; Μπακαλόγατος. Εμπνευσμένο από την αθάνατη ελληνική ταινία με τον Χατζηχρήστο, «της κακομοίρας»!

Ένας χώρος που μαζεύει όλους τους νέους του τόπου και όχι μόνο, με ιδιοκτήτες δυο νέα παιδιά, που κάνουν το πρώτο βήμα τους σε αυτό που ονομάζουμε επιχειρηματικό ξεκίνημα και πάντα επικροτούνται τέτοιες προσπάθειες στην επαρχία. Έτσι και εμείς είμαστε εκεί, για να την στηρίξουμε.

Μιλήσαμε για πικάντικα νέα, που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες. Για τους κιμπάρηδες άντρες (ακόμα τους ψάχνω) και τα μέλια ενός φρέσκου έρωτα (που ποτέ δεν είναι το φόρτε μου) και δώσαμε όλοι τις ευχές μας για βίο ανθόσπαρτο…δεν κολλάει εδώ μάλλον 😛

Πληροφοριές
Μπακαλόγατος
Μάζι Αλιάρτου

Άρρωστα φιλιά (με λίγα δέκατα),
jane

Αφήστε μια απάντηση