Booze Cooperativa

Κέντρο αγαπημένο μου κέντρο…I am back! Στην Κολωκοτρώνη μεσημέρι καθημερινής, στάση σε ένα φιλότεχνο στέκι, που στηρίζει καλλιτέχνες και είναι από το 1989 κοντά μας. Σε ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία. Δεν μένει μόνο στο παρελθόν αλλά συνεχίζει να γράφει ιστορία στα δρώμενα της πρωτεύουσας.

Το στέκι του κάθε καλλιτέχνη, όπως θα το χαρακτήριζα, χωρίζεται σε πατώματα. Μια σκάλα που σε οδηγεί στο εργαστήρι ζωγραφικής όπου η πρωτότυπη διαδικασία έργο-σε-εξέλιξη μπροστά στο κοινό, λαμβάνει χώρα και ονομάζεται «Carte Blanche». Στο ισόγειο μια υποτυπώδης μπάρα η οποία δεν σερβίρει γιατί στηρίζεται στο self service. Εδώ όλοι είναι μια ομάδα. Στο κεντικό τραπέζι με τα σκαμπώ – κύβους μπορείς με το laptop σου να σερφάρεις (WiFi) και να χαλαρώσεις με το απογεματινό σου καφεδάκι.

Στο βάθος του χώρου, παλιές βελούδινες πολυθρόνες για πιο prive συζητήσεις. Ένας χώρος που θυμίζει ένα artistic νεοκλασικό σπίτι. Κόσμος νεαρός με ανησυχίες και οι μουσικές που ακούγονται από γνωστά συγκροτήματα πάντα διασκευασμένα. charleston & electronica ακούσματα βρίσκουν καταφύγιο στο booze. Τρόπος σκέψης πάντα εναλλακτικός και λιτός. Ο διπλανός είναι φίλος σου, πόρτα δεν τρως εδώ, αφήνεις τα κόμπλεξ και τους εγωισμούς σου στο πεζοδρόμιο, μετά κάνεις βήμα για το booze.

Η πόρτα του booze λειτουργεί με μια πατέντα. Ένα μπουκάλι γεμισμένο με κέρματα το οποίο κρατάει σαν αντίβαρο την πόρτα πάντα κλειστή (αν δεν το δεις δεν θα το καταλάβεις από την αόριστη περιγραφή μου). Ένα πρωτότυπο και τεράστιο φωτιστικό στο κέντρο του χώρου φτιαγμένο από δίπλες (έργο της Αλεξάνδρας Ρουντιέρ).

Συχνά πυκνά το booze φιλοξενεί και θεατρικές ομάδες με νέους καλλιτέχνες. Όπως για παράδειγμα τους σπουδαστές της σχολής Ορνεράκη και τη θεατρική ομάδα «pro-vlima». Βασική σημείωση : χωρίς να επιβαρύνει με προμήθεια τους εκάστοτε καλλιτέχνες το booze απλά παραχωρεί το χώρο του και τίποτα παραπάνω.

Πληροφορίες
Κολοκοτρώνη 57
211 4000863

Τι μου άρεσε:
1) Η διπλανή μου (άγνωστη) που μου παραχώρησε το pc της για πέντε λεπτάκια!
2) Γνώρισα την Ευγενία, θαμώνα του μαγαζιού και φίλη καλή του κ.Λούβρου (ιδιοκτήτης του booze).

Τι δεν μου άρεσε:
1) Πάλι αρρώστησα. Ξέρω τι θα πεις, ότι «ρεμαλιάζω» βολτάροντας και έτσι πέφτω στο κρεβάτι!

Καλλιτέχνες as a team,
jane

4 Comments

  1. Αυτό το όλοι μια παρέα είναι μεγάλη αλήθεια και το «διαφορετικό» του μαγαζιού. Πράγματι ενδιαφέρων χώρος.
    ΥΓ Ξέχασες τα ιδιαίτερα πάρτυ κάποια Σάββατα…

  2. εγω μια φορα στο Booze δεν ξαναπάω. 😛

  3. VA

    Αυτό το πέφτω στο κρεβάτι κάπως ακούγεται… 😛

  4. dora

    Διαβάζοντας όλα τα τελευταία posts σου, όσα προηγούνται και έπονται, καταλαβαίνω ότι όχι μόνο δεν είσαι «άρρωστη» αλλά ότι τώρα σιγά σιγά συνέρχεσαι και χαίρομαι πολύ!

Αφήστε μια απάντηση