Toμ Σόγερ

Στην παιδική σας ηλικία, πόσες φορές είχατε επισκεφτεί μια θεατρική παράσταση; Μπορώ να απαντήσω, ελάχιστες; Μια καλή κίνηση για το περιφερειακό θέατρο Καλαμάτας, είναι η παράσταση που έκανε την πρεμιέρα της το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου. Τομ Σόγερ από το βιβλίο του Μαρκ Τουέιν.

Μια παράσταση που μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι. Πρωταγωνιστής ο Τομ. Ένας σκανταλιάρης έφηβος που πνίγεται από τα «πρέπει» και τα «μη» στον κόσμο των μεγάλων. Τρείς εξουσίες που του επιβάλουν τον τρόπο ζωής του. Σχολείο -Εκκλησία – Τάξη. Άνθρωποι που τον καταλαβαίνουν, οι φίλοι του. Ο αναρχικός και μοναχικός Χακ Φιν και η Τζο Χάμπερ, το αγοροκόριτσο της παρέας. Όλοι μαζί κάνουν όνειρα για το μέλλον και σχεδιάζουν την απόδραση τους από τον κόσμο των μεγάλων. «Συγκρούσεις μεταξύ ενστίκτου και κανόνων, αυθορμιτισμού και καθωσπρεπισμού. Σαν μια περιπέτεια προς την αυτογνωσία.» αναφέρει η σκηνοθέτης Χριστίνα Δίμιζα.

Ένα σκηνικό που δεν περνάει απαρατήρητο, ούτε ανεκμετάλλευτο από τους ηθοποιούς. Μουσικές επενδύσεις με απόλυτο συγχρονισμό, στην κίνηση των καλλιτεχνών. Μια προσέγγιση πολύ ρεαλιστική και άκρως επίκαιρη. Πραγματικά πολύ καλή πρόταση. Επίσης δίνονται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη πρωί με ειδική τιμή. Τιμές εισιτηρίων Κανονικό 15€, Μαθητικό 10€.

Πληροφορίες
ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ
Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής
27210-28500, 27210-95611
Καλαμάτα

Τι μου άρεσε:
1) Το σκηνικό που συνδύαζε τη σκοτεινή πλευρά του Χακ και τον παιδικό αυθορμητισμό του Τομ.
2) Η Νίνα Παπανικολάου στο ρόλο της Τζο. Απίστευτη κίνηση και πολύ καλή ερμηνεία.
3) Το κουστούμι της Μαριέτας Αντιβάση, που μεταξύ μας την «έσωσε».

Τι δεν μου άρεσε:
1) Ο πάστορας, Αλέκος Κολλιόπουλος, μέτρια απόδοση ενώ σίγουρα μπορούσε και καλύτερα.
2) Στο ρόλο του Μπεν Μούρ ο Σταμάτης Μπαρμπαγιαννάκος. Απλά ανύπαρκτος!

Αυτό το σαββατοκύριακο πέρασε πολύ όμορφα. Με τέχνη, καλή παρέα, γέλια και θεσπέσια φαγητά!

Παιδικά φιλιά με αθωότητα,
jane

4 Comments

  1. Καλό να στηρίζουμε τα περιφερειακά θέατρα. Μου θυμίζει τις πρώτες απόπειρες του θεσσαλικού. Αν και νομίζω ότι ο κόσμος στην επαρχία τα ενισχύει αυτά.

  2. @kitsosmitsos

    Διότι μην ξεχνάμε πως με τη συμβολή μας στα περιφερειακά θέατρα, ενισχύουμε και μια τοπική οικονομία (που λέει και ο φίλος Χάρης :p )

  3. Sergios

    Eκτός της παράστασης, κάνε και κανένα σχόλιο για τη «Μυλόπετρα’ που τόσο πρόθυμα σε τάισε εκείνο το μεσημέρι – τόσα χοιρινά κρασάτα και σαλάτες «πανδαισία», αμαρτία είναι να πάνε χαμένα

  4. @Sergios

    Βιαζεσαι…Οτι έχει να κάνει με φαγητό ποτέ δεν το ξεχνώ!!!!

Αφήστε μια απάντηση