Τι μας ενοχλεί στην πρωτεύουσα

Όταν η ζέστη φτάνει τους 40 βαθμούς, οι αντοχές και η υπομονή του απλού κατοίκου της πρωτεύουσας, δια μαγείας από π/2 κατηφορίζει στο π (φαντάσου μια ημιτονοειδή κυματομορφή, ίσως με καταλάβεις). Έτσι αποτυπώνεται ο δεκάλογος του εκνευρισμένου “πρωτευουσιάνου” ως εξής:

1) Όταν το Ηρώδειο αποφασίζει να φιλοξενήσει τη “θεά” του κολλαγόνου, της σιλικόνης και της υπερβολής. Τότε μια από τις χώρες που στο παρελθόν είχε πολιτισμό (κάπως, κάπου, κάποτε) καταλήγει σε σκυλάδικο με τη βούλα!

2) Οι “ταρίφες” αυτής της πόλης τη λέξη απόδειξη δεν την έχουν ακούσει ποτέ (έτσι θέλουν να πιστεύουν). Μόνο το 2% του κλάδου αυτού, είναι πρόθυμο να κόψει το πολύτιμο χαρτάκι, στον εκάστοτε πελάτη. Το υπόλοιπο ποσοστό, πολύ θα ήθελε να στολίσει με “καντήλια” τον εκάστοτε πελάτη.

3) Santa Botella, το στέκι που μετά τις 20:30 δεν σερβίρει καφέ. Bέβαια ούτε στις 20:23 δέχεται παραγγελία για φραπέ και κρύα σοκολάτα. Επίσης, δεν διαθέτει κρύο τσάι και φυσικούς χυμούς. Διαθέτει όμως μια αγενέστατη σερβιτόρα, που ως εναλλακτική λύση προτείνει να φύγεις από το μαγαζί (αν θες φυσικά). Συμβουλή: Καμιά φορά καλό είναι να χρησιμοποιείς το θράσσος και τις γνωριμίες σου.

4) Καταργούμε το κάπνισμα, αλλά και τα καπνιστίρια στους εργασιακούς χώρους. Εδώ γεννήθηκε η λεγόμενη δημοκρατία;(απλά ρωτάω)
5) Στο γνωστό ψητοπωλείο/σουβλατζίδικο επί της οδού Περσεφόνης 7 στο Γκάζι, το κλασσικό κουτάκι coca cola (330ml) χρεώνεται μόλις 2.50euro. Το σφάζουνε δηλαδή, για ένα κομμάτι ψωμί. “Επαγγελματίες” με υψηλή αυτοεκτίμηση. Την γραμμή του ΙΝΚΑ παρακαλώ!

6) Σε τηλεφώνημα προς τη Φιλοζωική, ζητώντας να μαζέψουν δύο σκυλάκια τα οποία δεν επιθυμεί ο ιδιωκτήτης τους για χ λόγους, η πρώτη αντίδραση ήταν η εξής: “Tι ράτσας είναι , τα σκυλάκια;” “Φυσικά δεν είναι ράτσας!” όπως πολύ καλά καταλάβατε μόνο ράτσας δέχονται. Ρατσιστές, ακόμα και οι φιλόζωοι;

7) Γνωστός καλλιτέχνης εμφανίζεται σε δύο διαφορετικά φεστιβάλ, σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα. Στο πρώτο live η τιμή εισητηρίου είναι 20euro, ενώ στο δεύτερο εντελώς δωρεάν! Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες.

8 ) Οι περισσότεροι χρήστες του διαδυκτίου πιστεύουν οτι η πραγματική ζωή βρίσκεται στο πληκτρολόγιο και στην οθόνη του υπολογιστή τους. Η πραγματική ζωή φίλε καμένε internetόβιε βρίσκεται στη βαριά φορολογία σου, στο απαγορευμένο τσιγάρο σου και στη κενή σχέση σου. Μη γελιόμαστε, sex μέσω chat-twitter-facebook-myspace-tagged-blog ΔΕΝ γίνεται. Μίλα στον διπλανό σου διότι η βοήθεια δεν είναι πάντα συνώνυμη του F1.

9) Οι κυρίες άνω των 60 ετών που πιστεύουν οτι μοιάζουν με 20άρες. Τους προσφέρεις τη θέση σου στο τρόλευ και εκείνες σε στραβοκοιτάζουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ειδάλλως, παραμερίζουν τους “καλούς τρόπους” και σου ρίχνουν ένα βρισίδι, ενώ εσύ ψάχνεις μέρος να κρυφτείς.

10) Το γνωστό χούφτωμα, από τους αλλοδαπούς κυρίως, μέσα στις αθάνατες ελληνικές συγκοινωνίες. Εκεί οπού αισθανόμαστε όλοι σαρδέλες και losers, που κατοικούμε σε πόλη. Σε αυτό ακριβώς το σκηνικό φουντώνει το αντρικό ταπεραμέντο και ο λατίνος εραστής, που κάθε straight άντρας κρύβει μεσα του. Τα θύματα πολλά, αλλά οι αντιδράσεις ακόμα περισσότερες.

Με νεύρα κρόσια σας φιλώ,
Jane

Αφήστε μια απάντηση