Μύρισε φθινόπωρο


Photo by katrinpi

Το σπίτι ασφυκτιά από τον καπνό των τσιγάρων. Κρατάς την κούπα σου, πίνεις μικρές δόσεις καφέ. Ανάβεις τσιγάρο, ρουφάς καπνό. Άλλη μια καλημέρα, σε μουντό σκηνικό. Μέσα Σεπτέμβρη, χαζεύεις τη βροχή και ενορχηστρώνεις τις στιγμές του καλοκαιριού. Μοντάζ, για να θυμάσαι τις βουτιές στα άδυτα του έρωτα.

Η σχολική χρονιά άρχισε, οι υποχρεώσεις τρέχουν, οι ντουλάπες περιμένουν το χέρι της νοικοκυράς. Να αντικατασταθεί το λινό ύφασμα με τα πλεχτά. Αντίο φορεματάκια, καλοσώρισες παντελόνι, δερμάτινη μπότα, κοτλέ σακάκι. Από τις εποχές που αγαπώ να μισώ, φθινόπωρο. Αποχαιρέτα τον ήλιο, τη θάλασσα, τα δροσερά κοκτέιλ. Πάρε κουβέρτα, κράτα ομπρέλα, βράσε τσάι, μούσκεψε τα πατουσάκια σου στους καταράκτες της Ιπποκράτους, κάνε κουπί για να φτάσεις στο γραφείο.

Αντιμετώπισε την υγρασία με θέατρο τις Κυριακές, brunch με φίλους, μετά από ξενύχτι, επιτραπέζια παιχνίδια, ταινίες που δεν θα θελες να δεις ποτέ, κούρνιασε στον καναπέ και επιτέλους ανακαίνισε το μικρό δυάρι, όσο μπορείς και όσο το επιτρέπει η τσέπη σου. Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου. Χαμογέλα μελαγχολικά, που ξέρεις… ίσως κάποιος το εκτιμήσει. Ίσως θέλει να σε βλέπει έτσι. Χαμογελαστή.

Τα κόκκαλα μου κάνουν κρίτσι κρίτσι,
Jane

4 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Μύρισε φθινόπωρο | Βόλτες στην πρωτεύουσα -- Topsy.com

  2. kelly

    Η καλύτερη άποψη αντιμετώπισης αυτής της αλλαγής που κάθε χρόνο μας φέρνει μελαγχολία και άρνηση στη διάθεση.
    Θέλει μια οργάνωση, δεν λέω…. αλλά αξίζει τον κόπο! Μπράβο Jane…. καλό φθινόπωρο!

  3. Μύρισε και με το παραπάνω. Αλλά δεν χάνουμε το κέφι μας. Χειμερινά στέκια ξανανοίγουν 😉

  4. @kelly

    Από οργάνωση άλλο τίποτα!
    Μόνο στα αισθηματικά έχουμε ένα θέμα αποδιοργάνωσης!

    @kitsosmitsos

    Ας είναι καλά οι Μουσικές Σκηνές!
    Είναι η τελευταία μου ελπίδα 🙂

Αφήστε μια απάντηση