Πλατεία Βαρνάβα

Μεταξύ Μετς και Παγκρατίου, βρίσκεται μια μικρή πλατεία. Η ονομαζόμενη Πλατεία Βαρνάβα. Σήμα κατατεθέν της είναι τα 3 ή 4 μεζεδοπωλεία που διαθέτει. Επιλέξαμε τη «Μικρή Βουλή» για φαγητό και απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε.

Τραπεζάκια έξω, ευγενικός σερβιτόρος. Σε ένα μαγαζί που συνήθως μπορείς να επισκεφτείς για ρακές διότι συνοδεύονται από μεζεδάκι. Εμείς επιλέξαμε ντάκο, κολοκυθοκεφτέδες (με άνηθο, τον οποίο δεν αντέχει το στομάχι μας), τυροκαφτερή (πολύ καλή το ομολογώ) πατάτες τηγανιτές, μοσχάρι στιφάδο, μπριζολάκια χοιρινά (μέτρια ψημένα) και γαριδοπίλαφο. Προς Θεού δεν έφαγα όλα αυτά, αρκέστηκα στο γαριδοπίλαφο. (Τιμή ανά άτομο 15€)

Συζητήσεις περί σχέσεων στο διπλανό τραπέζι. Άντρες vs Γυναικών. Ποιός θα κερδίσει τη μάχη; Μάλλον κανείς. Η πολύ σοφή εκδοχή του διπλανού μου, λέει ότι : «Όταν γνωρίζεις κάποιον άνθρωπο (συνήθως αρσενικό), συναντάς τον καλύτερο του εαυτό. Λαμβάνεις λουλούδια, αγκαλιές, ρομαντισμούς, βόλτες και παθιασμένα φιλιά στη μέση του δρόμου. Μετά από περίπου 3 μήνες, η επικοινωνία σας περιορίζεται σε μια καλημέρα το πρωί, μέσω μηνύματος και ένα αγχωμένο ποτό στις 22:00 το βράδυ». Με λίγα λόγια πιστεύει ότι οι σχέσεις θέλουν δουλειά, χώρο και πάντα καλή πρόθεση. Ο ίδιος άνθρωπος είπε : «Δεν θέλω την κοπέλα να με περιμένει ολημερίς στο σπίτι. Να μου σιδερώνει ρούχα και η ανησυχία της να είναι τι φαί θα μαγειρέψει. Να μη χάνετε με τις φίλες της, λόγω σχέσης. Θέλω να μην αλλάζει τραγικά, για χάρη μου». Ο άνθρωπος μια χαρά τα λέει, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο τα πράττει. Ίσως δε ζητάει γυναίκα-μαμά. Θέλει κάτι πιο free και αυτόνομο. Μήπως όμως με το «αυτόνομο» σε πιάσει ο καμπλεξισμός, που κρύβει (με προσπάθεια ή χωρίς) κάθε εγωιστής/αρσενικός; (λέω εγώ τώρα)

Πληροφορίες
Εμπεδοκλέους 29
210 7014172

Καλή μας χώνεψη,
Jane

3 Comments

  1. Pingback: Tweets that mention Πλατεία Βαρνάβα | Βόλτες στην πρωτεύουσα -- Topsy.com

  2. Αμάν και σεις οι γυναίκες! Βρήκατε άνθρωπο που σας αρέσουν τα λεγόμενά του και ακόμη ψάχνετε πίσω από σκιές και λέξεις 🙂
    Οι άντρες είμαστε πιο απλά όντα, μην το ξεχνάτε…

  3. Τώρα μιλάμε ή βήχουμε;
    Οχι και απλά όντα…

Αφήστε μια απάντηση