Σέλας

Πρόκειται να περπατήσεις το Σαββατόβραδο στα Εξάρχεια, για κρύα μπύρα. Πέρασμα από το πρώην Κλάξον, ακόμα το live δεν έχει ξεκινήσει. Εδώ κάποτε πρότεινες στον Άρη να δοκιμάσει την τύχη του. Πέτυχε. Κάτι βράδια καθημερινών, με την κιθάρα του, μας ταξίδευε. Τον έχω χάσει…πήγε φαντάρος, μεταπτυχιακό, άφησε την πρωτεύουσα. Κάπου βόρεια πρέπει να βρίσκεται. Συνέχεια στο In Vivo. Ο Παναγόπουλος έχει απόψε ζωντανές μουσικές, με 6ευρώ είσοδο. Αλλά η μουσικό-κατάσταση ξεκινάει μετά τις 23.00.

Ακούς τη συμβουλή του Γιώργου (τον χαρακτηρίζουμε το scrat από το ice of age). Είναι η χαμογελαστή φάτσα που συναντάς στους δρόμους της πόλης, από το πουθενά. Παιδί-τζίνι. Πάντα στις μαύρες μου, τυχαία τον συναντώ, «αυτό είναι καλό» του λέω. Γιατί μου φτιάχνεις τη διάθεση. Συστηθήκαμε με την 2,5 ετών σκυλίτσα του, τη Μόνα. Ήρεμο τετράποδο, με κατανόηση και διακριτικότητα. Πάντα εκτιμούσα αυτά τα κατοικίδια. Πρόταση για το Σέλας.

Πρόκειται για ένα στέκι φοιτητών, με προσανατολισμένες πεποιθήσεις προς τ’ αριστερά. Είναι από κείνα τα μαγαζιά που δεν τα προτείνει κανένα free press, δε διαφημίζονται, αλλά φημίζονται για την καλή τους μπύρα, τις χαμηλές τους τιμές, τον 2.00ευρώ καφέ, τον μικρό πεζόδρομο που διαθέτει παλιά νεοκλασσικά, τις ροκ μουσικές του, το άνετο προσωπικό χωρίς δήθεν τυπικότητες.

Αξίζει να το επισκεφτείς με ανοιξιάτικο καιρό για καφέ & ταβλάκι, είτε ένα κρύο βράδυ του χειμώνα για ρακόμελλο. Κάπου εκεί θα διαβάσεις το έξυπνο «Τι αγαπάς στους άλλους;» «Τις ελπίδες μου!».

Πληροφορίες
Μεθώνης & Καλλικράτους 2
Αθήνα

Πολικό ή Εξαρχειώτικο Σέλας,
Jane

2 Comments

  1. Έχω… γράψει πολλές ώρες λιωσίματος ή χαβαλέ ή κουβέντας στο Σέλας. Δεν περίμενα ποτέ να διαβάσω γι’αυτό το μαγαζί στο ίντερνετ. Δεν περίμενα δηλ πριν ανακαλύψω το voltes…
    ΥΓ: Μέιλ ελήφθη. οβερ.
    🙂

  2. Καλό μαγαζί, ωραία μπύρα, καταπληκτικό λιώσιμο.

    Τα λέμε για καφέ λοιπόν!

Αφήστε μια απάντηση