Λιβαδειά: Πηγές Κρύας

Οι πηγές της Κρύας, όπως λέγονται οι πηγές της Έρκυνας, αποτελούν τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους και βρίσκονται στο νότιο άκρο της πόλης της Λιβαδειάς. Η Κρύα, που αποτελεί κύριο τόπο αναψυχής και περιπάτου των επισκεπτών της πόλης, είναι τόπος εκπληκτικής ομορφιάς με πλούσια βλάστηση και άφθονα νερά, όπου ο άνθρωπος και η φύση συνεργάζονται αρμονικά .

Εμείς προτείνουμε το Έρκυνα καφέ, διότι θυμίζει καφενείο, ζεστή ατμόσφαιρα, γλυκά ταψιού και χαλαρή μουσική. Σε καμία περίπτωση το εστιατόριο Νερόμυλος, το οποίο είναι για καλά γεμάτες τσέπες, με ολίγον τι αγένεια στο προσωπικό του. Ακριβώς δίπλα η νέα άφιξη του Μίδεια cafe. Στο πέτρινο μπαλκόνι του απολαύσαμε ζεστή σοκολάτα, με θέα τις πηγές της Έρκυνας.

Ας μην ξεχάσουμε οτι η περιοχή αποτελεί γεωμορφολογικά την έξοδο φαραγγιού, στον πυθμένα του οποίου υπάρχει χείμαρρος. Στο χείμαρρο δημιουργήθηκε μια μικρή τεχνητή λίμνη, που λειτουργεί ως ταμιευτήρας νερού στις περιόδους ξηρασίας, με ανακυκλοφορία των νερών από τις πηγές. Μέσα στο φαράγγι κατασκευάστηκε το 1987, πέτρινο θέατρο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και ακουστική, το οποίο φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης (Τροφώνια). Η εκκλησία της Ιερουσαλήμ βρίσκεται χτισμένη πάνω στους βράχους και ο επισκέπτης πρέπει να ανέβει περίπου 700 σκαλοπάτια για να φτάσει εκεί. Στο φαράγγι έχει δημιουργηθεί αναρριχητικό πάρκο με 15 μέχρι σήμερα εξοπλισμένες διαδρομές, διανοιγμένες κατά μήκος λιθόστρωτου δρόμου μήκους 500μ. Εδώ μπορεί να συνδυάσει κανείς βόλτα για το φημισμένο σουβλάκι Λιβαδειάς ή επίσκεψη στην εκκλησία της Ιερουσαλήμ, ανάλογα τις αντοχές σας.

Λιβαδειά Λιβαδειά εσένα έχω στη καρδιά,
Jane

6 Comments

  1. Τα 40 παλουκάρια ταιριάζουν καλύτερα 😛
    Με πρόλαβες στην ανάρτηση, σύντομα κοντά σας. Είναι ωραία για ξέσκασμα.

  2. va

    Ποοοολύ κρύο στην Κρύα!
    και λέω εγώ τώρα, αν έχεις ένα μαγαζί με την καταπληκτικη αυτή θέα και έχει ,λέω εγώ τώρα, πέτρινο μπαλκονάκι κλεισμένο με τζάμι (που μπάζει τρελά)ώστε να μπορείς να το ανοίγεις το καλοκαίρι δεν θα άναβες μια σόμπα βρέ αδερφέ να ζεσταθεί το κοκκαλάκι του έρμου του επισκέπτη που κόβαμε το χνώτο μας με αλυσοπρίονο?λέω εγώ τώρα…
    Υ.Γ εσύ ξέρεις ποιός είσαι ,εγώ καρφί δε γίνομαι!
    Η Λιβαδειά πολύ όμορφή και με εμφανή την προσπάθεια των ντόπιων σε ορισμένα σημεία της για να διατήρήσουν το χρώμα και την ομορφιά του τόπου τους,απο τα λίγα πράγματα που προλάβαμε να δούμε τουλάχιστον.
    Για να σε προλάβω είδαμε και τα κλασσικα τερατουργήματα απο τη γνωστή πατέντα πανελλαδικής εμβέλειας αλλά δεν θα επεκταθώ επι του θέματος γιατί λέω να κοινωνήσω το Πάσχα.

  3. ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

    Εκ μέρους της Δ/νσης του εστιατορίου Νερόμυλος Λιβαδειάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έχει αλλάξει η Δ/νση του εστιατορίου εδώ και περίπου 1 χρόνο.

    Σας προσκαλούμε να έρθετε και να δοκιμάσετε τις νέες γεύσεις και να διαπιστώσετε ιδίοις όμασι τις αλλαγές στις τιμές και την εξυπηρέτηση.

    Επίσης θα πρέπει να επισκεφθείτε και το στολίδι της πόλης μας το Xenia Cafe.

    Έπειτα απο τα παραπάνω είμαστε σίγουροι πως θα αναθεωρήσετε τις απόψεις που αναφέρετε στο άρθρο σας για τον Νερόμυλο και πως θα βελτιώσετε την όποια άποψη έχετε για την εν λόγω περιοχή.

    Σας ευχαριστούμε.

  4. @Νερόμυλος Λιβαδειάς

    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.

    Θα χαρούμε να βρεθούμε στο νέο Xenia Cafe και φυσικά να γευτούμε τα νέα πιάτα του εστιατορίου Νερόμυλος, υπο νέα διεύθυνση και ανανεωμένο προσωπικό.

    Καλή συνέχεια.

  5. Παπαβλασοπουλος Ευάγγελος

    Επισκευθήκαμε το κατάστημα Νερόμυλος την Παρασκευή 1η Μαϊου 2015. Μετά από δυο ώρες αναμονής ήρθε η παραγγελία στο τραπέζι και το κρέας έσταζε αίμα.Δεν σεβάστηκε κανείς ούτε τα μικρά παιδιά που είχαμε και πεινούσαν,ούτε τα ωραία μας κατοστάρικα που ακουμπήσαμε για το λογαριασμό ούτε τίποτα.Στην έξοδο του μαγαζιού δεν υπήρχαν τα απαραίτητα από το νόμο έντυπα παραπόνων, λυπάμαι πολύ αλλά σήμερα κιόλας θα επικοινωνήσουμε με τον υπευθυνο αγορανομικού ελέγχου το όνομα του οποίου βρήκα στον κατάλογο τους.

  6. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΔ.

    σήμερα Σάββατο 5/9/15 είπαμε να πάμε Λιβαδειά καθίσαμε να φάμε στην ταβέρνα νερόμυλος παραγγείλαμε δυο κατσικάκια με πατάτες στο φούρνο πρώτων ήταν μπαγιάτικα δεν ξέρω πόσον ημερών ήταν και άνοστα οι άνθρωποι είναι αντιεπαγγελματιες σερβίρουν σαβούρα στους πελάτες μακριά από τέτοια μαγαζιά τέτοια μαγαζιά πρέπει να τα κλείνουν οι υγειονομικές αρχές βέβαια την αποδείξει την κρατώ ως επιβεβαίωση των όσων γράφω

Αφήστε μια απάντηση