Στο κάστρο το παλιό

Κάθε χρόνο το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συγκεντρώνει καλλιτέχνες και δημιουργεί κλίμα γιορτής. Με μότο «Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» , «Μπορείς αλλά οχι μόνος σου» η καθιερωμένη συναυλία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στο Θέατρο του Λυκαβηττού.

Βασικός καλεσμένος ο Παντελής Θαλασσινός, από το κάστρο το παλιό, με καράβια Χιώτικα και τα Σμυρνέικα τραγούδια του. Καλεσμένοι του, πολλοί εκλεκτοί φίλοι. Εκτάκτως, η Γλυκερία. Τραγούδησε τους στίχους του Νίκου Παπάζογλου, το Μπαγλαμαδάκι με αφιέρωση στον αγαπημένο δημιουργό, που λείπει. Επι σκηνής ο Γεράσιμος Ανδρεάτος από τις συνθέσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου, απολαύσαμε το «Σκάκι» και δώσαμε βάση σ’ εκείνο το στίχο που λέει «Κι αυτή δεν έχει τέλος η παρτίδα». Ώσπου ήρθε «Η σκέψη της τρελής» και ξενυχτίσαμε.

Επόμενος φίλος του Παντελή Θαλασσινού ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου με τις δικές του δημιουργίες όπως οι δρόμοι του . Κάπου εκεί, εσύ κρυφογελάς με το στίχο «Ώρες, ώρες λέω να γράψω για παιδάκια. Που ζούνε σε σπιτάκια σαν τους ναυαγούς. Παιδάκια που φοράνε συνολάκια. Και που προσέχουν να ‘χουν καλούς κοιλιακούς». Μια συνεργασία μεταξύ Σταμάτη & Παντελή είναι το τραγούδι «Εγώ θα μείνω» (Σε κάτι καλημέρες γαντζωμένες στο ψυγείο, το γέλιο σου να πίνω). Αφιερωμένο σε κάτι ξεχωριστούς ανθρώπους, που επιλέγουν να μένουν πίσω.

Συνέχεια με Γιώτα Νέγκα. Η φωνή που σε κάνει να ανατριχιάζεις. Ταξιδέψαμε «με τα Μάτια Κλειστά«, ενώ κύλησαν δυο δάκρυα με το τραγούδι «Θερμοσύφωνας» που είναι αφιερωμένο στον πιο σιωπηλό ήρωα, τη μητέρα.

Κρατήσαμε για το τέλος τον κ.Βασίλη Σκουλά. Λυράρης από την Κρήτη. Ο Λυκαβηττός σε ρυθμό σούστας. Συνέχεια με πεντοζάλη και το κοινό απογειώθηκε.

Τι μου άρεσε:
1) Η διπλανή μου από τις πίστες και τα μπουζούκια, στα θολά νερά του έντεχνου.
2) Γιώτα Νέγκα. Όσοι την έχουν δει live, ξέρουν.
3) Η ηρεμία του Παντελή Θαλασσινού, η πεντακάθαρη φωνή του και η αγάπη του για τους φίλους.

Συναυλίες με σκοπό, οχι σκόπιμες συναυλίες,
Jane

Αφήστε μια απάντηση