Μπαράκι Σύρου για Daiquiri

Το καλύτερο Daiquiri φράουλα συχνάζει στο Μπαράκι της Σύρου. Μπορεί να επινοήθηκε στην Κούβα, στις αρχές του 20 αιώνα και να χρωστάει τ΄όνομά του σε ένα νησί που ονομάζεται Daiquiri. Όταν για πρώτη φορά ένας αξιωματικός του ναυτικού των ΗΠΑ, δοκίμασε αυτό το ποτό, αποφάσισε να εξαπλώσει τη γεύση του σε όλο τον κόσμο. ‘Ετσι έφτασε και στη Σύρο.

Σε ένα μικρό μαγαζί, που βρίσκεται στην πλατεία Μιαούλη (Ερμούπολη), μια ήσυχη πέτρινη αυλή όπου σερβίρονται απίστευτα δροσιστικά κοκτέιλ, με αρκετά χαμηλή μουσική, λόγω γειτόνων, και πάντα με καλή παρέα. Μια Φωτεινή, έναν Παντελή, κάποια Ευγενία, Μάρια, Νίκος και δώρο μια φωτογραφική από σπόντα.

Από τους προορισμούς που όταν επισκέπτεσαι δακρύζεις και περιμένεις πως και πως να ανοίξει η μπουκαπόρτα, να δείς την Άνω Σύρο να δεσπόζει με τον καθολικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στην άλλη μερία η Ορθόδοξη εκκλησία, τα περίφημα νεοκλασσικά, η κίνηση στην παραλία, πρωινός καφές στους Χαλανδριανούς. Μια πόλη αφιερωμένη στον Ερμή, με μεσαιωνική και ενετική αρχιτεκτονική, φιλόξενους ανθρώπους, γεμάτη ζωή.

Όσο κρατάει ένα κοκτέιλ,
Jane

3 Comments

  1. mitsos

    Κάποτε στον ιερό αυτό χώρο κάποιος με το κωδικό όνομα «Παντελής» με βοήθησε να εξαφανίσω μία φιάλη Tanqueray. Λες να ‘ναι ο ίδιος;;;

  2. Μάλλον για τον ίδιο πρέπει να λέμε 😛

  3. pantelis

    Όχι οχι…είναι απλα μια διαβολική σύμπτωση….

Αφήστε μια απάντηση