Tiki Athens

tiki athens

Σε μια από τις πιο αξιαγάπητες περιοχές της πρωτεύουσας, στου Μακρυγιάννη, βρίσκεται ένα στέκι, έξω από τα καθιερωμένα. Θυμίζει Ινκας και ονομάζεται Tiki Athens. Καλά κατάλαβες, είναι ένα κοκτειλάδικο, με έμπειρο bartender, τον Αχιλλέα. Ένα exotica bar στην πρωτεύουσα, ανοικτό από τις 4 το απόγευμα

Ας αρχίσουμε από το χώρο. Τιγρέ και λεοπάρ καθίσματα, εξωτικά φυτά (δες τη μπανανιά στο βάθος), ζεστό κόκκινο στους τοίχους, μπαμπού φωτιστικά, μικρές ασπρόμαυρες νεκροκεφαλές (έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση σε αυτές) φρέσκα βότανα (θρούμπι, λουίζα, λεβάντα) στα γλαστράκια του μπαρ, γιατί τα υλικά των κοκτέιλ οφείλουν να σέβονται τον εαυτό τους = να είναι φρέσκα.

Τι μας πρότεινε ο Αχιλλέας; Plymouth Gin εμπλουτισμένο με λεβάντα, creole bitters και θρούμπι. Για εκείνους που προτιμούν τις ξινές γεύσεις (διότι όλα γύρω είναι γλυκά). Επίσης, για όσους επιλέγουν swing μουσικές, αγαπούν τον Elvis, ενώ που και που παρτάρουν με τους ρυθμούς της jazz, τότε το μαγαζί τους καλύπτει.

Μπορείς να το επισκεφτείς για τα έξυπνα event του. Στις 4 Δεκεμβρίου όλη τη μέρα, Tiki Retro Market. Δημιουργοί κοσμημάτων, bizoux, vintage ρούχα, βινίλια, κλασσικοί αναπτήρες, μικρά διακοσμητικά πάντα με retro γούστο. Ενώ στις 7 του μήνα A Night of Pop! Αναμένουμε.

Πληροφορίες
Φαλήρου 15
Μακρυγιάννη
2109236908

Τι μου άρεσε:
1)Με δυο κουβέντες (κάτι ξινό με θρούμπι) ο bartender ξέρει τι θα φτιάξει και πως.
2)Τα δαχτυλίδια του Tiki Retro Market.

Αχιλλέας – Κοροβέσης 1-1,
Jane

2 Comments

  1. Να πούμε μόνο ότι Tiki είναι η πολυνησιακή κουλτούρα των δεκαετιών 30 και 40 που ξεκίνησε από τα ρούχα και επεκτάθηκε στο φαγητό και στα κοκτειλ. Υπάρχει κατηγορία στο εξωτερικό Tiki Bars με γνωστότερη την πολυεθνική αλυσίδα bar restaurant Trader Vic’s (ένας από τους 2 μεγαλύτερους εμπνευστές της Tiki κουλτούρας).
    Υ.γ. το παιχνίδι δεν τελείωσε.θα βάλω γκολ σε λίγο.

  2. Μπαλαδόρος μέγας, ο bartender σε λέω!

Αφήστε μια απάντηση