Ρακοκάζανο

Από τα μοναδικά μεζεδοπωλεία, στον γνωστό πεζόδρομο του Χαλανδρίου, είναι το Ρακοκάζανο. Με γεύση Κρήτης και έντεχνες μουσικές.


Photos by e-tsarka

Πρόκειται για κουζίνα από την ένδοξη Κρήτη. Τι μπορείς να επιλέξεις; Σαλάτα ρόκα με απακι με ανθότυρο κρήτης, σταφύδες, καρύδια μπαλσάμικο και μέλι ήταν εξαιρετικά ντρεσαρισμένη (απλά τέλεια), τηγανιτές πατάτες με σκόρδο βούτυρο, σνιτσελάκια με μαστέλο και μουστάρδα, τηγανιά κοτόπουλο με εστραγκόν, κολοκυθάκια τηγανητά με γιαούρτι, ψητά μανιτάρια, σαγανάκι με ταλαγάνι και γραβιέρα. Αν αγαπάτε το ρακόμελλο, τότε καλό θα είναι να το επιλέξετε. Οι τιμές για τις ποσότητες είναι πολύ τίμιες. Οι τιμές στα ποτά του καταστήματος είναι λίγο τσιμπημένες, προς τα πάνω.

Ο χώρος είναι προσεγμένος και καθαρός, όμως κάθεσαι λιγάκι στριμωγμένα. Τα καλύτερα τραπέζια είναι έξω στον πεζόδρομο (μόνο για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες) ή αυτά που είναι δίπλα στα παράθυρα για να βλέπεις την περατζάδα. Ο πάνω όροφος λειτουργεί μετά τις 9 το βράδυ.

Πληροφορίες
Ηρακλείου 1
Χαλάνδρι
2106895501

Τι μου άρεσε:
1) Κάπου διάβασα για το ρακοκάζανο ότι Στο τέλος κάποιοι από την παρέα ζήτησαν καφέ φρέντο. Επειδή, το εστιατόριο δεν σέρβιρε καφέ, πήγε μια σερβιτόρα στο παρακείμενο cafe και έφερε τους καφέδες τους οποίους και αρνήθηκαν να χρεώσουν. Τρόποι και πολιτικές για να κερδίζεις πελάτες και οχι να τους κυνηγάς με το τουφέκι.
2) Ο μέτρ που ενδιαφερόταν για τη γνώμη μας, στις προσφερόμενες γεύσεις.
3) Απλή διακόσμηση σε ανοιχτά χρώματα. Απλά και λειτουργικά.
4) Στα ηχεία, μουσικές από τα λαικά της Χαρούλας (Κυκλοφορία 1994).

Τι δεν μου άρεσε:
1) H τηγανιά κοτόπουλο, ήταν λιγάκι αδιάφορη.

Και σεις Χαλανδριανοί(;),
Jane

One Comment

  1. Ωραίο ακούγεται. Στα υπόψιν!
    ΥΓ Σου’χω κρητικό μαγαζί στο κέντρο, δε θυμάμαι αν το’χεις παρουσιάσει

Αφήστε μια απάντηση