Mama Roux

mama roux

Η κοκκινωπή μαμά (Mama Roux), της Αιόλου έδωσε μια άλλη διάσταση στα Κυριακάτικα πρωινά. Με θλίβει το γεγονός οτι το μοναδικό πρωινάδικο της πόλης, ήταν ιδέα ενός μη Έλληνα. Κάτι άκουσα για Βρετανό ιδιοκτήτη, αλλά ας μην παραπληροφορήσουμε τους αναγνώστες.

Στη πιο εμπορική και ταυτόχρονα τουριστική περιοχή της Αθήνας, το ονομαζόμενο Εμπορικό Τρίγωνο, σερβίρεται κάθε Κυριακή brunch menu από τις 12.00 ως τις 17.00. Ανάμεσα σε ομελέτες με μπέικον ή ντομάτα ή σολωμό (για τους γκουρμέ τύπους), pancakes με σιρόπι ή μαρμελάδα βερίκοκο, τα πρωινά δε θυμίζουν Ελλάδα αλλά καλοπέραση. Εξαιρετικό διπλό cappuccino, ατμοσφαιρική μουσική που θυμίζει bistrot, περίπου βιομηχανικού τύπου διακόσμηση, ροτόντες έξω για τους φίλους καπνιστές (γιατί οι καπνιστές είναι φίλοι μας), αλουμινένιες καρέκλες με χρωματιστά μαξιλάρια. Τα παραπάνω απαρτίζουν το νέο hot spot της πόλης.

Αν πάλι δεν είστε πρωινοί τύποι, το Mama Roux αγαπάει τις σαλάτες (δροσερή σαλάτα με φακές, νισουάζ με τόνο βραστές πατάτες πράσινα φασολάκια και αυγά, ρατατούιγ, γαλλική σαλαάτα με σπανάκι-λόλα-κουκουνάρι) , το grill (κλασικό αμερικάνικο burger, κεμπάπ), τις tortillas (burrito κοτόπουλο, tacos με λουκάνικο και πιπεριά), τα ζυμαρικά (ραγού αλά Μπολονέζ, πέστο με λιαστή ντομάτα) και για τους φίλους της Αραβίας (χούμους, ταμπουλέ, φαλάφελ, μουταμπάλ είναι πουρές καπνιστής μελιτζάνας με γιαούρτι, αρνίσιο κιμά και κουκουνάρι). Με λίγα λόγια, όλες οι κουζίνες σερβίρουν τις δικές τους γεύσεις, στο Mama Roux. Πάλι καλά, η Ασιατική κουζίνα, απέχει.

Το moto του καταστήματος είναι food|coffee|drink|tunes. Επισκεφτείτε το, αν σας εκφράζει κάτι από τα παραπάνω. Εδώ θα δεις ηθοποιούς, τραγουδιστές, της altenative σκηνής και οχι μόνο. Είδαμε, τη Ματούλα Ζαμάνη & τον Κωνσταντίνο Τζούμα.

Πληροφορίες
Αιόλου 48
213 0048.382

Τι μου άρεσε:
1) 92Euro λογαριασμός. Αλλά το ευχαριστήθηκα.
2) 2,50 cappuccino στο κέντρο της Αθήνας, δεν βρίσκεις εύκολα.
3) Όταν οι τέσσερις γίνονται δεκατέσσερις.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Η ξανθιά σερβιτόρα (οι υπόλοιπες είναι μελαχρινές), που δεν μπορεί να καλύψει τη συνάδελφό της και είναι αυθάδης. Στην πρόταση «Άλλον ένα καφέ παρακαλώ, αλλά διπλό αυτή τη φορά γιατί ο προηγούμενος, ητάν μονός», η απάντηση ήταν «Δεν τον φτιάχνω εγώ».
2) Οι wonnabe μοντέρνες μαμάδες, που βγαίνουν βόλτες με τα καροτσάκια τους (και καλά κάνουν) ενώ έχουν πρόσφατα μετακομίσει Αθήνα. Γιατί κάποτε, βρίσκονταν στο Παρίσι ή στο Λονδίνο, για σπουδές ή δουλειά. Δε μπορούν να προσαρμοστούν καθόλου εδώ, η Ασκληπιού χάλια, ακούσαμε να λένε. Η απάντηση μας: » Άσε μας κουκλίτσα μου!» Πήγαινε Παρίσι και Λονδίνο να ξεμυρίσει η χώρα από «ψώνια & τουπέ».

Σήμερα έφυγε η Cesaria Evora ισως για κάποιο Cabo Verdo,
Jane

One Comment

  1. Τα περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα! 🙂

Αφήστε μια απάντηση