Θεραπευτήριο

Ποιός είπε ότι το αλκοόλ δεν είναι θεραπευτικό; Πιες τσίπουρο Τιρνάβου και τα ξεχνάς όλα. Άγχη, σκοτούρες, απογοήτευση. Βέβαια αν το παρακάνεις, σε μόνιμη βάση, θα χρειαστείς νέο συκώτι.

Στα Άνω Πετράλωνα βρίσκεται ένα μεζεδοπωλείο που λέγεται Θεραπευτήριο, έχει καλό φαγητό (με παρθένο ελαιόλαδο) και ελληνικές μπύρες. Η σερβιτόρα θα σε προτρέψει να διαλέξεις μια, βοηθάς τη τοπική οικονομία (wtf). Επέλεξε σαλάτα βραστών (χόρτα, μπρόκολο, παντζάρια, κολοκυθάκια), κεφτεδάκια, μαγειρευτά όπως γιουβέτσι και στο τέλος κλείνουμε με γλυκάκι (χαλβάς σιμιγδαλένιος & καρυδόπιτα).

Παλιό μαγαζί, ραδιόφωνο με λυχνίες το οποίο λειτουργεί, ξυλόσομπα στο βάθος, λαμπιόνια γύρω-γύρω, τζαμαρία α λα καφενείο, πηδάλια πλοίου για πολυελαίους. Με λίγα λόγια ένα μέρος «ήσυχο», με παραδοσιακό φαγητό, χωρίς φτιασίδια, χαμηλές τιμές (11€/άτομο) και στο τέλος οι μπύρες κερασμένες από την ιδιοκτησία. Αλληλεγγύη αδέρφια!

Πληροφορίες
Καλλισθένους & Κυδαντιδών 41
Άνω Πετράλωνα

Τι μου άρεσε:
1) Η χαρά του 30άρη στο μαγαζί.
2) Ευγένεια, μισή αρχοντιά.
3) Τυχαία, βρήκαμε κινητό στο δρόμο. Τηλεφωνήσαμε στον κάτοχό του Γιώργο, ήρθε να το παραλάβει και να μας ευχαριστήσει. Α ρε Papajohn, όλα σε σένα.

Τσίπουρο «το θεραπευτικό»,
Jane

2 Comments

  1. jerry

    Ο καλυτερος διάλογος:
    – οδός?
    – Κυδαντιδών
    – ε?? τη Δαντιδών??

  2. Α ρε Papajohn. Χεχε!

Αφήστε μια απάντηση