Ρακόρ : Δημιουργική Κουζίνα

Πλαταιών και Γρανικού γωνία, στο Κεραμεικό. Αφού εξαντλήσαμε τις δυνάμεεις μας στο περπάτημα, ψάχνωντας τραπέζι για δύο, σε όλα τα «μεζεδοπωλεία» του Κεραμεικού, σταματήσαμε έξω από τη τζαμαρία του ρακόρ. Χωρίς πολλές σκέψεις και με μια γρήγορη ματιά στον μαυροπίνακα, επιλέξαμε. Σίγουρα δε χάσαμε, αλλά κερδίσαμε γεύσεις, ατμόσφαιρα. Άλλο ένα στέκι που μας κέρδισε.

Ονομάζεται ρακόρ. Για όσους δε γνωρίζουν, είναι η κατάλληλη σύνδεση των πλάνων μιας σκηνής κλασικής αφήγησης στον κινηματογράφο, ώστε να δίνεται η εντύπωση στον θεατή της οπτικής – ηχητικής συνέχειας. Η ορολογία χρησιμοποιείται επίσης στη μηχανολογία, μεταξύ υδραυλικών και τεχνιτών. Εδώ μιλάμε για δημιουργική κουζίνα, με βάση τις ελληνικές συνταγές δωσμένες πρωτότυπα και πάντα ποιοτικά. Δοκίμασε σούπα με φινίκιο και πατάτα, φαλάφελ με πλιγούρι (τεράστια μερίδα), κοτομπουκιές με γλυκιά μουστάρδα. Για τις τηγανιτές πατάτες δεν έχω λόγια καθώς η πάπρικα και το μπέικον έδεναν όμορφα. Το ξέρεις άλλωστε, πως τον Καποδίστρια τον έχω εικόνισμα. Salad bar, on your own, με φρέσκα λαχανικά και υπέροχες σως. Μπορείς να επιλέξεις burger, δε θα σε απογοητεύσει καθόλου.

Η φιλοσοφία του Μαρίνου, ιδιοκτήτης του Ρακορ, είναι ότι το φαγητό δεν πρέπει να είναι βαρετό. Εδώ όλοι μπορούν να γίνουν μια παρέα, ώστε να μαγειρεύονται ιδέες και να αναπτύσσονται φιλίες. Σημαντικό είναι οι χαμηλές τιμές, αν σκεφτείς ότι με δέκα ευρώ τρως σαλάτα και κυρίως πιάτο. Το service πολύ ευγενικό, ανεκτίμητο το ενδιαφέρον του chef για να μάθει την άποψη μας. Να σημειωθεί οτι η μουσική είναι στην ένταση που της ταιριάζει, για να μιλάς άνετα με την παρέα σου.

Πληροφορίες
Πλαταιών 10
Κεραμικός
2117108877
Καθημερινά 12.00-01.00 (σερβίρει μέχρι τις 23.00)

Τι μου άρεσε:
1) Ενώ δεν αγαπώ τις σούπες, το Ρακόρ με έκανε να το ξανασκεφτώ.
2) Ψηλοτάβανο κτίριο, με φως και μουσική με άποψη.
3) Τα μακρόστενα συνεχόμενα τραπέζια, που φιλοξενούν πάνω απο μια παρέα.
4) Εδώ θα δεις ηθοποιούς, όπως ο Ακύλλας Καραζήσης.

Επιστροφή στα θρανία σημαίνει νοσταλγία,
Jane

Αφήστε μια απάντηση