Cinema : Τι παίζεται;

Οι βόλτες αγαπούν τη μεγάλη οθόνη και μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους, από όσα είδαν.

Σου αρέσουν τα παραμύθια, το υπερθέαμα, η γαλλική γλώσσα; Διάλεξε το κλασσικό παραμύθι «La belle et la bête» (Η πεντάμορφή και το τέρας). Η εκδοχή του Christophe Gans είναι διαφορετική γιατί βασίζεται στη μέχρι πρόσφατα παραγνωρισμένη πρωτότυπη εκδοχή του μύθου, όπως εκδόθηκε ανώνυμα το 1740 από τη συγγραφέα Madame de Villeneuve. Στο ρόλο του πρίγκιπα ο Vincent Cassel, που απορώ τι του βρίσκουν. Μου θυμίζει βλαχόφατσα που έχει όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής. Αυτό όμως δεν έχει σχέση με την ταινία. Πρόκειται για μια προσεγμένη δουλειά, με φαντασμαγορικά σκηνικά, την εξαιρετική εμφάνιση της Léa Seydoux, καλόγουστα κοστούμια, με σκοπό τη ρομαντική ατμόσφαιρα.

Viva La Liberta : Επίκαιρο θέμα, ασχολείται με την πολιτική, με πρωταγωνιστή τον Ενρίκο Ολιβέρι (Τόνι Σερβίλο), γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που το «σκάει» από τις υποχρεώσεις του και η αντικατάστασή του γίνεται από τον δίδυμο αδελφό του, μανιοκαταθλιπτικός φιλόσοφος με πρόσφατο εξιτήριο από την κλινική. Πρόκειται για μια ταινία με έξυπνο χιούμορ, διακριτική ματιά, εν μέσω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει τις χώρες του Νότου. Διαθέτει εξαιρετικά γυρίσματα σε Ρώμη και Παρίσι. Ενώ στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα στο τέλος, με έμφαση στην αφάνεια της νοχελικότητας και του φόβου, που μας κρατά στάσιμους.

Με χαρά να πω οτι είχα πολύ καιρό να βρεθώ σε γεμάτη αίθουσα κινηματογράφου. Θέλουμε τα deals μας για να σηκωθούμε από τον καναπέ και να κάνουμε βόλτες την Άνοιξη.

Καλό Μήνα με λουλούδια,
Jane

Αφήστε μια απάντηση