BoyHood – Μεγαλώνοντας

boyhood

Τα χρόνια πέρασαν, οι ηλικίες και οι πρωτεραιότητες άλλαξαν. Σε διάρκεια 12 ετών ολοκληρώθηκε η ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Η αρχή έγινε το 2002, με πρωταγωνιστή ένα μικρό αγόρι που μεγαλώνει στο Τέξας. Η ταινία περνά όλα τα ηλικιακά στάδια του μικρού Μέισον, ο οποίος βιώνει το χωρισμό των γονιών του, την καζούρα του σχολείου, τα πρώτα φλέρτ, τη βία στο σπίτι, την πρώτη ερωτική απογοήτευση, εφηβικές κρεπάλες.

Η ροή της ταινίας είνα γραμμική, χωρίς αναδρομή στο παρελθόν. Μαζί με τα χρόνια που περνούν, αλλάζει και η εικόνα της Αμερικής. όπως ο προεκλογικός αγώνας για τον Ομπάμα. Η ταινία δεν ασχολείται με τα προβλήματα των παιδιών, αλλά με το πως προσαρμόζονται τα παιδιά στα «στραβά» των μεγάλων. Συντηρητισμός, αλκοολισμός, βία, αυταρχισμός αντανακλούν στις ψυχές και τον χαρακτήρα των παιδιών.

Βέβαια τα 12 χρόνια, μεταφράζονται σε 3 ώρες μπροστά στη μεγάλη οθόνη. Αν τύχει να την παρακολουθήσεις, να έχεις φάει πρώτα κάτι, να μην είσαι ταλαιπωρημένος από την δουλειά, ενώ θα πρέπει να αντέχεις τις πολλές ώρες σε μια καρέκλα.

movie9

Να μην ξεχνάμε οτι η χαρισματική σκηνοθεσία και το μοντάζ βραβεύτηκαν στις Κάννες. Επίσης, οι ερμηνίες του Ίθαν Χόκ και της Πατρίσια Αρκέτ στους ρόλους των γονιών, ήταν εξαιρετικές. Μια ταινία για τη ζωή και την ωρίμανση.

Cinema with Jane

Αφήστε μια απάντηση