XENIA

Βόλτες θα πει cappuccino πριν το cinema και ταινίες δια χειρός Πάνου Κούτρα. Σε ένα από τα πιο παλιά cine της Αθήνας στο Πτι Παλαί, στο Παγκράτι, το Xenia φιλοξενείται, περίπου εδώ και μια εβδομάδα, για τους λάτρεις του κινηματογράφου.

xenia1

Μια ιστορία δύο παιδιών, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα, καθώς η μητέρα τους είναι από τη γειτονική Αλβανία και έναν πατέρα απών. Μετά το θάνατο της μητέρας τους, ταξιδεύουν ώστε να βρούν την αλήθεια και τον βιολογικό τους πατέρα.

Ένα ταξίδι με αδελφική αγάπη, αυθορμιτισμό, ελπίδα και όνειρα, στην αφιλόξενη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα με το ρατσιστικό της προφίλ, αυτή τη φορά en face. Με καλόγουστο χιούμορ, εξαιρετική εμφάνιση του Άγγελου Παπαδημητρίου, φρέσκιες παρουσίες από τους Κώστα Νικούλι και Νίκο Γκέλια, που τα δίνουν όλα και εκπλήσουν.

xenia

Η τέταρτη ταινία του Πάνου Κούτρα ταξίδεψε στις Κάννες, κάνωντας παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα». Οι κριτικές ήταν εξαιρετικές. Η γεύση που αφήνει στον θεατή είναι μια αληθινή ματιά για την ελληνική πραγματικότητα, την ακροδεξιά, την ομοφοβία και την οικογένεια. Ξεβολέψου από την καθημερινότητα, ήρθε η ώρα για να παρακολουθήσεις με νέα οτπική την ελληνική πραγματικότητα. Που παίζεται;

xenia2

Τι μου άρεσε:

1) Φωτογράφος Πλατώ : Κατερίνα Πασπαλιάρη.
2) Γιατί το εγχώριο προϊόν στηρίζεται.
3) Η αδελφική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών.
4) «Και πούστης και Αλβανός. Και βουνό και θάλασσα».
5) Ο πιο cult κινηματογράφος της πόλης, Πτι-παλαί Filmcenter.

Cinema με περιεχόμενο,
Jane

Αφήστε μια απάντηση