Κίμωλο μου, παράδεισό μου

Νησί δίπλα στη Μήλο, που ονομάζεται και Αρζαρντιέρα, ποιό είναι; Η Κίμωλος μου, ο παράδεισός μου.Από τα πιο ήσυχα νησιά των Κυκλάδων, αγαπά τους σκαφάτους, με απίστευτη γραφικότητα στα σοκάκια της Χώρας.

chorio kimolos

Η μυθολογία λέει πως το όνομα του νησιού έδωσε ο πρώτος οικιστής της, ο Κίμωλος. Στη συνέχεια, κατά το Μεσαίωνα καταλήφθηκε από τους Βενετούς και ονομαζόταν Αρζαντιέρα.Αρκετά γνωστή στον κόσμο για το εμπόριο της κιμωλίας.

Μπορείς να επισκεφτείς το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κιμώλου που βρίσκεται στο Χωριό (η Χώρα του Νησιού), απέναντι από το Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Οδηγήτριας. Επίσης, το Λαογραφικό Μουσείο της Κιμώλου στεγάζεται σε διώροφο, παραδοσιακό οίκημα του Κάστρου της Κιμώλου, που βρίσκεται στην «Πάνω Πόρτα». Η ιστορία του νησιού είναι πλούσια από την Ύστερη Νεολιθική εποχή, έως την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.

kimolos

Διαθέτει το πιο μικρό λιμάνι που έχω δει ποτέ.  Η Ψάθη, εκτός από το λιμάνι, διαθέτει και παραλία που δεν υστερεί σε τίποτα από τις υπόλοιπες. Πιο δίπλα βρίσκεται η ερημική παραλία του Αγίου Νικολάου. Συνέχεια για χαλάρωση στο Χωριό και συγκεκριμένα στο καφέ Συνάντηση (Καφενές της Φλώρας). Μικρό μπαλκονάκι, στα λευκά βαμμένο, με γούστο και φινέτσα. Για σουβενίρ και αντικείμενα τέχνης, μπορείς να επισκευτείς την Αρζαντιέρα, για δώρα με άποψη και καλλιτεχνική πινελιά.

arzantiera

Το καλοκαίρι έφυγε μα δεν το πήρε η βροχή,
Jane

Αφήστε μια απάντηση