Ovio : Ιταλική κουζίνα, με το κοινό σε θέση κριτή

Για τους φίλους της Ιταλικής Κουζίνας, που λατρεύουν τις γκουρμέ αποχρώσεις στα πιάτα και παρακολουθούν τους κριτές του MaasterChef, βολτάρουμε στο Ovio.

Μικρό αλλά cozy, με minimal λεπτομέρειες, χωρίς πολλή “φασαρία” κι ένα υπέροχο φυτό που κρέμεται απ’ τον ψηλοτάβανο χώρο. Παντού κυριαρχούν γήινες αποχρώσεις, με έμφαση στα ξύλινα έπιπλα. Αν επιλέξετε το πρώτο επίπεδο, θα βλέπετε και τον ξυλόφουρνο απ’ όπου βγαίνουν οι πίτσες. Ιταλική ζύμη, φίνα γεύση και σωστά ψημένη. Επιλέξαμε margarita, για πρώτο πιάτο.

Ας περάσουμε στα κυρίως. Δοκιμάσαμε το Ossobuco με άγρια μανιτάρια και risotto al salto. Όμορφο πιάτο, για τους λάτρεις του αλατιού. Επίσης επιλέξαμε την porchetta με σάλτσα εσπρέσο-βανίλιας και πουρέ καμένου κουνουπιδιού. Δεν μας ενθουσίασε ο πουρές. Για κλείσιμο προτιμήσαμε δύο επιδόρπια, γλυκό σοκολάτα Amaretto και crème brûlée βασιλικού με passion fruit. Υπέροχες γεύσεις με ιδιαίτερη της crème brûlée, για εκείνους που αγαπούν τη φρεσκάδα πιο πολύ από τη γλύκα. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από το κρασί που μας προτάθηκε, αν και ψάχναμε συνεχώς το σερβιτόρο να μας γεμίσει τα ποτήρια.

Στα μείον της πολιτικής του εστιατορίου είναι η περιορισμένη κράτηση του τραπεζιού, διάρκειας το πολύ δύο ώρες. Όταν γιορτάζεις και κλείνεις τραπέζι, αυτό «ακούγεται» άσχημο στους καλεσμένους σου. Επίσης, ο χώρος στο πατάρι είναι αρκετά μικρός με περισσότερα τραπέζια από το σύνηθες και οι κινήσεις σου είναι λιγάκι περιορισμένες. Οι τιμές είναι ένα «τσικ» πάνω από το συνηθισμένο, αλλά μια φορά το χρόνο γιορτάζει το αφεντικό, τι να κάνουμε.

Πληροφορίες
Απόλλωνος 4, Σύνταγμα
Τηλ. 211 4115755

Κύριε Πάνο μας κακο-μαθαίνεται,
Jane

Αφήστε μια απάντηση