A Paris

Η πόλη του έρωτα, η πόλη του φωτός, η πόλη της μόδας. Ένα χειμωνιάτικο ταξίδι λίγων ημερών στην πόλη που θαυμάσαμε στους ιμπρεσιονιστικούς πίνακες, ονειρευτήκαμε και διαβάσαμε στα βιβλία του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, του Βίκτωρ Ουγκώ, του Νικολά Μπαρό και του Ζαν-Μισέλ Γκενασιά.

Βόλτα στη Μονμάρτη για να δούμε τη θέα της πόλης, τους πλανόδιους μουσικούς και να γευτούμε μια ζεστή σοκολάτα στο Bistro «La mere Catherine«. Το Παρίσι θέλει περπάτημα, καλό ντύσιμο και όρεξη για κρέπα. Συνέχεια με Bateaux Mouches, μια βόλτα στο Σικουάνα για να θαυμάσουμε εν πλω τα κτήρια και την αρχιτεκτονική του Παρισιού. Συνεχίζουμε με περπάτημα για σύντομο πέρασμα από τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου παρέα με ζεστό κρασί, ώστε να καταλήξουμε για μεσημεριανό στο Le CasseNoix. Η πιο ντελικάτη σούπα που έχουμε γευτεί ποτέ, συνοδεία κρασιού Beaujolais και πατέ πάπιας. Συνέχεια με μοσχάρι φιλέτο και πατάτες ογκραντέν. Οι Γάλλοι σίγουρα ξέρουν να καλο-τρώνε και προσέχουν την κουζίνα τους, καθώς τους έχει προσφέρει την καλύτερη διαφημίση, σε όλο τον κόσμο.

Για πιο εκλεπτισμένες εξόδους και mainstream αγάπες, βόλτα στο Buddha-Bar. Ο χώρος αποτελείται από μια διώροφη τραπεζαρία που φωτίζεται διακριτικά με πλούσια έπιπλα από μαόνι, κινέζικη και ιαπωνική τέχνη, πολυτελή υφάσματα σε κόκκινο και χρυσό, συν μωσαϊκά και το γιγάντιο άγαλμα του Βούδα ύψους είκοσι μέτρων, που παρακολουθεί πάνω από τους πότες και τους δειπνητές. Το μπαρ του ημιώροφου έχει σχήμα περίτεχνου κοιμισμένου δράκου και είναι δεμένο με κιγκλιδώματα από σφυρήλατο σίδερο του 18ου αιώνα. Στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, κοντά στην Place de la Concorde, το Buddha Bar είναι ένας ναός λαμπερού στιλ με ιαπωνικό-αμερικανικό fusion φαγητό που συνδυάζει επιδέξια εξωτικές γεύσεις με υψηλής ποιότητας κουζίνα. Αξεπέραστο το sushi που δοκιμάσαμε, με σολομό, γαρίδα, τόνο και διαφορετικές σως. Πολύ καλή επιλογή η σαλάτα με τηγαντιές γαρίδες και σως chili. Για κυρίως πιάτο Argetinian Angus, για τους φίλους του κρέατος που δεν αγαπούν τα ρίσκα των ψαγμένων γεύσεων.

Αν είσαι αρκετά τυχερός για να έχεις ζήσει στο Παρίσι όταν ήσουν νέος, τότε όπου και να πας την υπόλοιπη ζωή σου, μένει πάντα μαζί σου, γιατί το Παρίσι είναι μια κινητή γιορτή.
Έρνεστ Χέμινγουεη, 1899-1961

Jane in Paris!

Αφήστε μια απάντηση