Κλεψύδρα

Μετά από μεγάλο διάστημα εγκράτειας από τα καταναλωτικά όργια, βγήκα για ψώνια και έδωσα το 100% του σπάταλου εαυτού μου! Ερμού λοιπόν, και περπατώντας μέχρι το Μοναστηράκι, αλλάζω πορεία και επιλέγω Πλάκα, να χαλαρώσω παρέα με τη Βαλ σε ένα μικρό καφενείο πάνω από τους Αέρηδες.

Άκρως τουριστική περιοχή στα στενά της Πλάκας, με τουρίστες ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Στην πιο παλιά και γραφική γειτονιά της πόλης υπάρχει ένα μέρος για καφέ και κουβεντούλα, η Κλεψύδρα. Μικρή αυλίτσα με λίγα τραπέζια, ένα παλιό καφενείο με παραδοσιακό ύφος και καλό ελληνικό καφέ σε μπακιρένιο σκεύος.

Επίσης προσφέρονται σπιτικά γλυκά, νοστιμότατη μηλόπιτα και αρωματικό τσάι είναι καλή επιλογή, ελληνικά πιάτα όπως κρεατόπιτα, σαλάτα χωριάτικη, για να τρώει ο τουρίστας και του παιδιού να μη δίνει. Βόλτες λοιπόν στο κέντρο της πρωτεύουσας, διότι ο καιρός καλά κρατεί ακόμα και είναι ευκαιρία να περπατήσουμε στη πιο νοσταλγική περιοχή της Αθήνας.

Πληροφορίες
Θρασυβούλου 9 & Κλεψύδρας
2103212493

Φιλιά παραδοσιακά,
jane

3 Comments

  1. dora

    Κι όταν πια όλα έχουν χαθεί…μην αφήσεις την απελπισία να πάρει τη θέση τους, αλλά τον αγώνα. Τον αγώνα για δημιουργία..και ό,τι κουβαλάς μέσα σου θα γίνεται έμπνευση και κάθε νοσταλγία θα γίνεται χαμόγελο πλατύ και όμορφο! Να έχεις τη δύναμη όλου του κόσμου..( http://www.kavafis.gr/lections/content.asp?id=241)

  2. kakotexnes

    Poso mou exei leipsei enas kafes Kyriakh meshmeri sthn plaka…

  3. Pingback: Πλάκα : Η όμορφη πλευρά της πόλης | Βόλτες στην πρωτεύουσα

Αφήστε μια απάντηση