Στα παλιατζίδικα

Το μήνυμα έλεγε «είμαι στα Παλιατζίδικα, δίπλα στο Taf». Μα τι μπορείς να αγοράσεις στις 22.30 από τα παλιατζίδιακα, σκέφτηκα. Περπάτησα από την Κοραή ως την πλατεία. Ένας Αφρικανός με σαξόφωνο, λίγο παρακάτω μια τύπισσα φωτογραφίζει τα αδέσποτα. Στρίβεις στη Νορμανού, περνάς το Taf και περνάς στο 1960.

Τα παλιατζίδικα είναι ένα μεζεδοπωλείο που τα τελευταία 2 χρόνια παίζει μουσική όπως Σμυρναίικα παραδοσιακά και αυθεντικά Ρεμπέτικα (πριν το 1940). Εδώ συχνάζουν οι καλύτεροι του είδους, όπως μου είπαν. Όπως ο Μάριος Παππαδέας με το σεντούρι του, ο Μπάμπης Γκολές, Αντώνης Αινήτης, Θύμιος Στουραΐτης, Αγάθωνας, γιατί είναι μουσικό στέκι.

Η ελάχιστη κατανάλωση τις μέρες των μουσικών είναι 16euro/ άτομο. Το φαγητό είναι τίμιο και καλομαγειρεμένο. Επέλεξε μπιφτεκάκια γιατί είναι ζουμερά σαν της μαμάς. Μπορείς να τα συνοδέψεις με παραδοσιακή πατατοσαλάτα και φέτα ψητή (με ντοματούλα και πιπεριά). Εμείς σου ευχόμαστε καλή όρεξη και καλή ακρόαση. Για κράτηση κάλεσε στα τηλέφωνα 215 5106207 – 6978504193.

«Αδειάζουν» τα σπίτια γεμίζουν τα παλιατζίδικα,
Jane

Αφήστε μια απάντηση