5o Φεστιβάλ Αρβανίτσας

Το δικό μας τριήμερο τοπικό φεστιβάλ, για πέμπτη φορά στα μέσα του Ιούλη, το οποίο διοργανώνει ο ορειβατικός σύλλογος Κυριακίου. Μέρος ιδανικό για έναστρο ουρανό, σε ένα ελατοδάσος, για free campers και πολύ μουσική.

arvanitsa

Μια μικρή ανασκόπηση για τη δεύτερη μουσική ημέρα με πρώτη εμφάνιση το Σωκράτη Μάλαμα. Όπως πάντα με δωρικό ύφος στις ερμηνείες του, με μειωμένη ορχήστρα, τη Βασιλική Καρακώστα στο πλευρό του τραγουδοποιού και πάνω από 3.000 σκηνές, οπότε φαντάσου αριθμό κοινού. Εντός των προβλεπόμενων τραγουδιών κινήθηκε το πρόγραμμα, με αρκετό κρύο και υγρασία, με αποτέλεσμα το αλκοόλ να ρέει στις φλέβες μουσικών και κοινού.

Επόμενος στη σκηνή, ο Γιάννης Αγγελάκας. Ομολογώ, η έκπληξη της βραδιάς. Ακμαιότατη εμφάνιση με ρυθμό και νεύρο. Ευχάριστη παραμόρφωση στην ηλεκτρική κιθάρα, πνευστά με τζάζ ηχόχρωμα και ολοκληρωμένες ενορχηστρώσεις. Διασκευασμένες μελωδίες στα κλασικά ροκ κομμάτια από Τρύπες. Μια εξαίρεση στον κανόνα, από τον δημιουργό του πρωτοπόρου συγκροτήματος «Τρύπες», που χρόνια τώρα μας έμαθε οτι δεν χωράμε πουθενά. Ο άνθρωπος που δεν στάθηκε απλά στις επιτυχίες των προηγούμενων δεκαετιών και προσπάθησε μέσα από πειραματισμούς να δώσει το δικό του στίγμα. Πολλές φορές επιτυχημένα και άλλοτε οχι. Παρόλα αυτά, αγαπά αυτό που κάνει, απολαμβάνει την ένταση των ζωντανών εμφανίσεων και δίνει έως σήμερα ύφος στην ελληνική ροκ σκηνή.

Από τους πρόποδες του Ελικώνα, ακούμε την αγάπη και αναμένυμε το επόμενο καλοκαιρινό ραντεβού, με ακόμη περισσότερη μουσική.

Για περισσότερες πληροφορίες, μάθε πώς περνάμε.

Καλές Διακοπές,
Jane

One Comment

  1. mitsos

    Πως αλλάζουν οι καιροί… Ο Μάλαμας μου άρεσε (αναμενόμενο), ο Αγγελάκας όχι (αναμενόμενο κι αυτό). Ομολογώ ότι πριν είκοσι χρόνια θα έλεγα ακριβώς το αντίστροφο…

Αφήστε μια απάντηση