Αλόννησος : η ηρεμία των Σποράδων

patitiri

Ο Ιούλιος είναι μια καλή επιλογή για διακοπές. Φέτος σαλπάρουμε για Σποράδες με προορισμό την Αλόννησο. Ήρεμο νησί, για χαλάρωση, τέλειο τόνο, προσιτές τιμές και απόκρυμνες παραλίες.

leftos gialos

Πατητήρι, λέγεται το λιμάνι του νησιού. Ένα μικρό ψαροχώρι με πολλά καταλλύματα. Διαμονή στα Λιαδρόμια. Ένα πέτρινο τριόροφο νεοκλασικό, με  αριστοκρατική διακόσμηση. Η κ. Μαίρη, υποδέχεται τους πελάτες της, με ελληνικό καφέ και πολλές πληροφορίες. Ένας μίνι οδηγός για όλους τους επισκέπτες.

liadromia

Βόλτα στις γύρω παραλίες. Λεφτός γιαλός, με πολύ ψιλά πετραδάκια, ξαπλώστρες και κρύα ροφήματα. Διάφανα νερά και υπέροχη θερμοκρασία νερού. Συνέχεια για Κοκκινόκαστρο, με απότομους βράχους, κίτρινη άμμο, πολύχρωμες πέτρες και πράσινα πεύκα. Αξίζει να την επισκεφτείς στη δύση του ηλίου. Επόμενη γνωστή παραλία του νησιού, ο Άγιος Δημήτριος (μεγάλη η χάρη του). Η ομορφότερη παραλία στον παραδεισένιο τόπο της Αλοννήσου. Με δυο μικρά μαγαζία για καφέ και κρύα σνακ. Εδώ θα βρείς και water land, για τους μικρούς φίλους της δράσης. Κοντά στο Πατητήρι, βρίσκεται ο μεγάλος Μουρτιάς. Μία παραλία με ψιλό βοτσαλάκι, οργανωμένη και με γραφικά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα. Αξίζει για μεσημεριανό φαγητό.

steni vala (1)

Προχωράμε για Στενή Βάλα, ένα γραφικό λιμανάκι, με πολλές ψαρόβαρκες. Στην άκρη του κόλπου βρίσκονται λίγα πεύκα, μια μικρή παραλία και πολλές πάπιες που κολυμπούν μαζί σου. Για τους φίλους του γυμνισμού η σωστή επιλογή είναι το Βύθισμα. Άγρια Ομορφιά, με βράχους, λίγα αλμυρίκια και πολύ ησυχία. Σε περίπτωση που συναντήσεις περισσότερους από 5 ανθρώπους, η φάση είναι συνοστισμός. Για τους φίλους της εξόρμησης, της πεζοπορίας και του πεύκου, πρέπει να επισκεφτείς τη Μεγάλη Άμμος. Θα βρείς μονοπάτι για να φτάσεις ως τη θάλλασα, μέσα από το πευκοδάσος. Πάντα να κουβαλάς φαγώσιμα και νερό, ο γυρισμός είναι δύσκολη υπόθεση.

kokkinokastro

Μετά την άσκηση και το κολύπμι, ώρα για φαγητό. Αν έχει φεγγαράδα, διάλεξε τραπεζάκι στο Ακρογίαλι. Βρίσκεται πάνω στη θάλασσα στο Πατητήρι. Φρέσκο ψάρρι, φίνος και μάγκας ο Κυριάκος που το έχει και καλό λευκό κρασί. Αν σου αρέσει η λαική μουσική, τότε κάνε στάκη στο Ουζερί «Καμάκια». Μπουζούκι, κιθάρα, ελληνικό χασαποσέρβικο και ψαρομεζέδες. Πρέπει να βρεθείς εκει νωρίς το βράδυ, γιατί οι τουρίστες το επιλέγουν ως hot spot του ελληνικού γλεντιού.

piperi1

Υποχρεωτικά πρέπει να δεις την παλιά πόλη του νησιού. Εκεί θα βρείς ιταλικό παγωτό, στην Παγωτερία. Πιο πάνω βρίσκεται το Πιπέρι. Άψογο μπαράκι, σε σέρβις, σπουδαίος χώρος, ψαγμένη μουσική με απίστευτες διασκευές, τέλεια κοκτέιλ και θαμώνα τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Για σπιτικό γλυκό και έντεχνη μουσική με πιάνο και κιθάρα, τότε τράβα ως το Χαγιάτι. Αν πάλι είσαι φίλος της Ταβέρνας μπορείς να επισκευτείς το Αλώνι. Τεράστιες μερίδες, πολύ οικονομικό, αλλά αρκετά αργό σέρβις. Θέλει υπομονή, η μπριζόλα η σωστή.

Το καλοκαίρι είναι μέσα μας,
Jane

Αφήστε μια απάντηση