Για μια ανάσα

Χριστούγεννα με θέατρο. Όταν το κρύο έρχεται, η θεατρόφιλοι βολτάρουν στις αίθουσες με τα βελούδινα καθίσματα. Το έργο «Για μια ανάσα», που όλοι θα θέλαμε, ανεβαίνει στο θέατρο Διάνα, με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ράντου.

gia_mia_anasa

Μια ιστορία που έκοψε την ανάσα στο κοινό του Λονδίνου το 2015, της πολυβραβευμένης Ζίνι Χάρις. Περιγράφει ένα ταξίδι στη σημερινή Ευρώπη του καθημερινού αγώνα για την επιβίωση, στους φόβους και στις αγωνίες μας. Η ασφάλεια της γηραιάς ηπείρου βρίσκεται πλέον υπό απειλή και οι πολίτες της νιώθουν την αβεβαιότητα καθημερινά. Ιστορικά αν το δεις, η Ευρώπη όπως έστρωσε κοιμάται, απλά τώρα την ξύπνησαν απότομα από τον λήθαργο της υποτιθέμενης ευμάρειας.

gia_mia_anasa1

Η ηρωίδα της παράστασης Άννα, κυνηγάει το όραμα μιας Ιθάκης που απομακρύνεται διαρκώς. Μια καριέρα, η οποία συνοδεύεται από μαραθώνιο συνεντεύξεων σε διαφορετικά σημεία της Ευρώπης, δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Όμως το πείσμα διψά να βρει ελπίδα, παρόλο που βουλιάζει στο βυθό της απελπισίας. Ένα ψυχολογικό θρίλερ, ενώ στέλνει ηχηρά μηνύματα, με forward διαδικασίες, στο τέλος τα προσπερνά επιδερμικά.

Πληροφορίες
Θέατρο Διάνα
Ιπποκράτους 7
Αθήνα
210 3626596

Τι μου άρεσε:
1) Η ενέργεια της πρωταγωνίστριας.
2) Γεμάτο θέατρο ανήμερα Χριστούγεννα.
3) Τόσο γυμνό όσο ακριβώς απαιτείται.

Τι δεν μου άρεσε:
1) Η παράσταση δεν εμβαθύνει, στα τρωτά σημεία των Ευρωπαίων.

Η δύση ξύπνησε απότομα,
Jane

Αφήστε μια απάντηση