Art Cafe

Τι μπορεί να συζητούν ένας Νιγηριανός (που ακούει στο όνομα Μανώλης), τρεις Μαζαίοι (Μάζι=χωριό στο Ν. Βοιωτίας), μια Κινεζοελληνίδα, και ένας Ορχομενίτης;Ξέρω ότι ακούγεται σαν ανέκδοτο και όμως γίνεται…Αυτή ήταν η παρέα μου το βράδυ του Σαββάτου, και ήταν super! Στην Αλίαρτο Βοιωτίας (περίπου 90klm από την Αθήνα, Νομό Βοιωτίας) υπάρχει ένα όμορφο και γουστόζικο μπαράκι με το όνομα Art.

Το Art, για επαρχιακό μαγαζί, έχει τις ιδιαιτερότητες του. Για παράδειγμα λικνίζεται μόνο σε jazz ήχους. Ίσως τους καλοκαιρινούς μήνες να ακούσεις κάποιο κουβανέζικο τέμπο. Από ποτά καλά πάμε, αν και η τεκίλα και η absolute πιάνει εύκολα πάτο (Ας είναι καλά ο φίλος μου ο Λάμπρος, ο πρώτος και καλύτερος καταναλωτής του καταστήματος). Ήπιαμε τις κορόνες μας, παρέα με τον παλαιότερο παιδικό μου φίλο Λάμπρο, έμαθα τα «πικάντικα» γεγονότα της επαρχίας, και γέλασα με τα ανέκδοτα του barman Σπύρου!

Γιατί να πας στο Αrt; Έχει πολύ ωραίο/φιλικό περιβάλλον, καλόγουστη διακόσμηση, με ωραίους πίνακες και θαμώνες που γίνονται όλη μια παρέα. Ένα ελάττωμα (για μένα ) του καταστήματος είναι η περιορισμένη ποικιλία σε μπύρες. Anyway!

Τι μου άρεσε:
1) Που είδα φίλους και άτομα που είχα να συναντήσω από το δημοτικό, σχεδόν.
2) Γέλασα με την ψυχή μου και έκανα πλάκα με το προσωπικό του μαγαζιού.

Τι δε μου άρεσε:
1) Έχουν περάσει οι εποχές που μαζευόμασταν 15 άτομα παρέα και η κάβα άδειαζε το ίδιο κιόλας βράδυ!
2) Που η επαρχία γενικά ερημώνει. Ακόμα και λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα.

Σας φιλώ,
jane

Πληροφορίες :
Art Cafe
Λ. Αθηνών
Αλίαρτος Βοιωτίας
22680-22949

4 Comments

  1. kakotexnes

    Kala re sy efyges apo thn Athina na pas se eparxiako magazi pou einai sthn odo Athinwn!?!?!?

  2. Η παρέα σου μου θυμίζει λίγο ανέκδοτο. 🙂 Έχεις αρχίσει και χάνεις την έμπνευσή σου, είναι λίγο ξεπέτα το θεματάκι. Ίσως θα πρέπει να αλλάξεις στέκια, μπορεί και τον διπλανό σου στο γραφείο, κάτι πρέπει να κάνεις για να βρεις την έμπνευσή σου πάλι.

  3. @kakotehnis

    Τι να κάνω ρε φιλαράκι, δεν έδωσα τα ονόματα στους δρόμους της Αλιάρτου!

    Απλά βρέθηκα εκεί (εντελώς τυχαία)!

    @Partalos

    Τώρα που το σκέφτομαι … σα να έχεις δίκιο… Ο διπλανός μου, στη δουλειά, φταίει σίγουρα!

  4. Xenia

    Na tonisoume oti isws einai to magazi pou allazei toso eukola dekor alla panta paramenei me thn idia tautotita!!euge !!!
    Ton logo pou den adiazei pleon h kava se ena vradu 8a ston pw kat idian!!
    Kisses!!

Αφήστε μια απάντηση